کوچکتر شدن پردازنده ها به معنای سریع تر شدن آن ها نیست

پردازنده 8 هسته ای یا 4 هسته ای

خیلی آسان است که فکر کنیم چیز های اطرافمان برای همیشه بدون تغییر خواهند ماند اما در مورد تکنولوژی این گونه نمی توان صدق کرد، نوار های موسیقی به صورت دیسک های دیجیتالی در آمدند، موتور های احتراقی به هیبریدی بدل شدند که  احتمالا بعد ها موتور های الکتریکی جایگزین خواهند شد و برای بسیاری از ما موبایل ها جایگزین کامپیوتر شده اند.

تغییرات دنیای پردازنده ها بسیار گسترده بوده است، در ابتدا کامپیوتر های مبتنی بر valve را داشتیم که بعد از آن از ترانزیستور های منحصر به فرد و جداگانه استفاده شد. تولید ریزپردازنده های سیلیکونی، پردازنده هایی کارآمدتر و سریع تر را در پی داشت. قطعات پردارنده بسیار کوچک تر شدند به طوریکه از 10000 نانومتر به 14 نانومتر رسید و تعداد ترانزیستور ها از چند هزار به میلیارد ها تبدیل شد. اما به زودی پردارنده ها به نقطه ای می رسند که دیگر پیشرفتی رخ نخواهد داد.

محدودیت سرعت کلاک

و یک نشانه ی  روشن در این باره، افزایش بیش از حد سرعت کلاک پردازنده ها در مقایسه با دهه های گذشته است. رسیدن به مرز 3 گیگاهرتز تولیدکنندگان را مجبور به کوچک سازی و طراحی هوشمندانه پردازنده ها کرده است اما این کار محدودیت هایی هم دارد، برخی از پژوهشگران بر این باورند که عمل کوچک سازی پردازنده ها با تکنیک های بسیار دقیق ماورای بفنش هم نمی تواند کمتر از 11 نانومتر شود.

قدرت نابود شدن!

مشکل دیگر در پردازنده ها مسئله انرژی مصرفی است، با توجه  به این مشکل سرعت کلاک پردازنده های سیلیکونی بیشتر از 3 گیگاهرتز نخواهد شد چرا که استفاده بیش از حد انرژی موجب تولید گرمای شدیدی در پردازنده می شود که خوشبختانه تولید کنندگان یک کار مهم در مقابله با این محدودیت انجام داده اند، استفاده از پردازنده های چند هسته ای که موجب افزیش سرعت پردازنده می شوند.

این ها دلایلی هستند که نشان دهنده ی آینده ی پر پیچ و خمی برای  پردازنده هاست.

به این پست امتیاز بدید

بیشتر بخوانید  پردازنده های 32 هسته ای اینتل و AMD

نظرات در مورد : کوچکتر شدن پردازنده ها به معنای سریع تر شدن آن ها نیست

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *