بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟

بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد ؟ در تعریفی ساده می توان بیمه را یکی از بهترین روش های جبران خسارت در برابر حادثه ی دانست به نوعی که شرکت بیمه موظف است که پولی را به شخص یا شرکت بیمه شده برای جبران خسارت پرداخت کند . امروزه بیمه های مختلفی وجود داشته است که افراد می توانند از آنها استفاده نمایند که یکی از آنها بیمه بیکاری می باشد. اما سوال اینجاست که این بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟ و در چه شرایطی افراد می توانند مشمول دریافت این نوع بیمه تامین اجتماعی باشند؟

آیا به ما بیمه بیکاری تعلق می گیرد؟

بیمه بیکاری به کارگرانی تعلق می گیرد که بیکار هستند ولی مطابق قانون و شرایط خاصی است و افرادی که برخلاف میل خودشان بیکار شده اند می توانند این بیمه را دریافت کنند . این بیمه می تواند به عنوان کمک خرجی برای کارگرانی باشد که از کارشان بیکار شده اند تا بتوانند در این دوران زندگیشان را تامین کنند.

ایران به عنوان سومین کشور خاورمیانه به شمار می رود که برای افرادی که تحت پوشش قانون کار و قانون تأمین‌ اجتماعی هستند ، بیمه بیکاری را در نظر گرفته است.

بیمه بیکاری چیست ؟

طبق گفته های مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار ، حدود 223 هزار نفر از کارگران کشور که بدون اراده و میل خودشان از کارشان اخراج شده اند مستمری بیمه بیکاری دریافت می نمایند که از این امار ها حدود 53 هزار نفر به استان تهران تعلق داشته است. همچنین وی می گوید از روز اول بیکاری مقرری بیمه بیکاری قابل پرداخت بوده و فقط به افرادی داده می شود که واقعا شغلشان را از دست داده باشند و بیکار شده اند.تامین اجتماعی همواره سعی کرده است که از افراد در حوزه های بیمه بیکاری حمایت های لازم را داشته باشند و در اصل این موضوع و فلسفه وجودی آن مرتبط به سال 1366 می باشد که این بیمه برای کارگرانی در نظر گرفته شد که به دلیل خسارت های که از جنگ تحمیلی بر کارگاه ها ، کارخانه ها و مرکزهای تولیدی ، شرکت ها و … وارد شده بود ، شغلشان را از دست داده بودند.


مقالات مرتبط :

سوابق بیمه شدگان تامین اجتماعی

آموزش ارسال لیست بیمه


می توان اینگونه گفت که بیمه بیکاری به عنوان یک فرصت است تا کارگران در زمان بیکاری شان کمتر دچار بحران شوند و بتوانند با سپری کردن این دوره ، کار جدیدی را برای خود جستجو نمایند.

بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟

چه کسانی می توانند بیمه بیکاری بگیرند؟

طبق بیانات مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ( کریم یاوری) ، افرادی می توانند بیمه بیکاری را دریافت کنند که مشمول قانون کار باشند و سابقه پرداخت بیمه آنها حداقل 6 ماه باشد ، لازم است بدانید کارگرانی که قصور کرده اند و مراجع آن را تشخیص داده باشند ، نمی توانند بیمه بیکاری بگیرند.

همچنین به گفته های وی ادارات کار بر اساس قانون برقراری مقرری بیمه بیکاری و اثبات ارادی یا غیر ارادی  آن را تشخیص می دهند و اگر کارگری به اراده خودش از کار اخراج نشده باشند می تواند بیمه بیکاری دریافت نماید.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اینگونه گفته است که قانون گذار 1 ماه به کارگر این مهلت را میدهد که در این رابطه پرنده ی را تشکیل بدهد و مدرک ها و مستنداتی را آماده کند که سریعا بعد از تشخیص در زمان 2 هفته ، بیمه بیکاری برای او پرداخت شود.

یاوری گفته است که کارگرانی که به این صورت مقرری دریافت می نمایند ، ایام دریافت مقرری جز سابقه کاری آنان خواهد بود که این زمان برای افرادی مجرد حداقل به مدت 6 ماه  و حداکثر 36 ماه خواهد بود و برای افرادی که متاهل هستند حداقل 12 ماه و حداکثر 50 ماه می باشد.
یکی از اصلی ترین عامل های که در خصوص دریافت مقرری بیمه بیکاری مطرح شده است اخراج می باشد که بیمه شده ، به اراده خودش بیکار نشده است و به عنوان مثال بین کارگر و کارفرما اختلافی به وجود آمده یا اینکه دیگر به این تعداد کارگر نیازی نبوده است. پس دقت داشته باشید که اگر کارگر خودش کارش را ترک کرده یا استعفا داده باشند و یا بیکاری او به دلیل تسویه و تمام شدن کار باشد ، این نوع های بیکاری شامل دریافت مقرری بیمه بیکاری نخواهد بود. همچنین به کارگرانی که علارغم میل خودشان بازخرید شده باشند ولی آماده کار باشند می توانند از مقرری بیمه بیکاری بهره مند گردند.

کارگری که اخراج شده باشد بعد از 1 ماه این فرصت را داشته تا درخواست مقرری بیمه خود را به هیات‌های حل اختلاف وزارت کار  اعلام کند.البته اگر عذر موجهی مثل بیماری و موارد این چنینی وجود داشته باشد این زمان به 3 ماه نیز ممکن است.این زمان برای کارگرانی که حضور در جبهه یا خدمت سربازی مراجعه نمایند و کارفرما آنها را پذیرش نکند 2 ماه می باشد.

بیشتر بخوانید  سوابق بیمه شدگان تامین اجتماعی

مقالات مرتبط :

عیدی سال ۱۳۹۷ | عیدی کارمندان دولت | زمان پرداخت عیدی

عیدی بازنشستگان


امروزه یکی از اصلی ترین مواردی که برای حمایت از بیمه شدگان بیکار در نظر گرفته شده است ،  غیر ارادی بودن بیکاری آنها می باشد و تنها افرادی قادر هستند از این بیمه استفاده کنند که به میل خودشان بیکار نشده اند و به درخواست و اراده خودشان از شغلشان بیرون نیامده اند.

کمیته ی که از  نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین‌ اجتماعی تشخیص میدهد که بیکاری به صورت ارادی یا غیر ارادی بوده است و به توجه به معرفی ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی ، شعب تامین اجتماعی در مورد برقراری مقرری بیمه‌ بیکاری برای افرادی که بیمه شده اند ، اقدامات لازم را انجام میدهد.

میزان پرداخت بیمه بیکاری نیز مطابق با حداقل دستمزد سالیانه خواهد بود به گونه ی که حداقل این میزان مقرری بیمه بیکاری در سال 96 در واقع همان 930 هزارتومانی است که برای دستمزد در نظر گرفته شده است.

البته لازم است بدانید که سابقه کارگر نیز در پرداخت بیمه بیکاری موثر است و مشخص کننده این است که می تواند بیمه بیکاری را دریافت نماید. حداقل سابقه ی که برای مقرری بیمه بیکاری وجود دارد 6 ماه می باشد اما اگر بیکاری کارگر به این دلیل باشد که حوادثی مثل زلزله ، سیل و آتش سوزی رخ داده باشد دیگر به این 6 ماه سابقه هم نیازی نبوده و کارگر می تواند با یک روز بیکاری هم مشمول مقرری باشد.

اگر که بیکاری بعد از تمام شدن قرار داد کار مدت مشخص باشد و شخص بیمه شده هم در آخرین کارگاه و مکانی کاریش 1 سال سابقه داشته باشد ، می تواند مقرری دریافت نماید به این صورت که بعد از اتمام قرارداد در قرارداد های مدت موقت ، به کارگر مقرری بیمه بیکاری داده نشود ولی اگر در زمان قرارداد موقت بیمه شده بیکار گردد می تواند مقرری دریافت نماید.

چه زمانی بیمه بیکاری قطع می شود؟

اگر کارگری بیمه بیکاری را دریافت کند و بعد از آن در شغل دیگری مشغول به کار شود این بیمه بیکاری برای او قطع خواهد شد. اگر مقرری بیمه بیکاری به شخصی تعلق بگیرد ولی بعد از آن مشخص شود که به اراده خودش بیکار شده یا بیمه شده به شغل دیگری مشغول شده ولی اعلام نکرده است و همچنان بیمه بیکاری دریافت می کند ، باید کمک هزینه بیکاری و وجه دریافتی را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد.

زمانی که کارگر مقرری بیمه بیکاری را دریافت می کند این زمان جز سابقه حق بیمه کارگران از نظر کارافتادگی ، بازنشستگی و فوت به شمار می رود. فقط استثنا در خصوص جریان مقرری بیمه بیکاری به افرادی مرتبط می شود که سنشان در زمان آغاز بیمه بیکاری 55 سال یا بیشتر باشند و هنگامی که شغلی نداشته باشد اگر شرایط لازم را داشته باشند می توانند از پوشش بیمه بیکاری تا رسیدن به سن بازنشستگی استفاده نمایند.

با توجه به قانون 7 بیمه بیکاری ، کارگرانی که مجرد هستند حداقل شش ماه و حداکثر سی وشش ماه و کارگرانی که متاهل هستند حداقل دوازده ماه و حداکثر پنجاه ماه با دارا بودن شرایط سابقه پرداخت حق بیمه وبیمه بیکاری و دیگر شرایطی که در قانون  علی رغم میل خودشان بیکار شده باشند می توانند مقرری بیمه بیکاری بگیرند.
زمانی که کارگران مقرری بیمه بیکاری دریافت می کنند این زمان جز سابقه پرداخت حق بیمه کارگران از نظر بازنشستگی ، کارفتادگی و فوت به شمار می رود.

در مدت زمانی که کارگر مقرری بیمه بیکاری را دریافت می کند می تواند از دیگر خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی یا از کار افتادگی و در شرایطی مثل فوت استفاده نماید.

در همه موارد دوران تعلیق مثل حضور در جبهه ، دوره های سربازی ، مرخصی سفر حج ، مرخصی زایمان ، مرخصی های بدون حقوق و مرخصی های استحقاقی که بعد از تمام شدن این مدت ، کارفرما دیگر کارگر خود را پذیرش نمی کند می تواند مقرری بیمه بیکاری دریافت نماید.

یکی از خصوصیت های مهمی که در جوامع توسعه یافته مطرح است بهره مندی از نیروی کار از حمایت های اجتماعی می باشد که این نمونه از حمایت ها به عنوان عملکردهای اساسی تامین اجتماعی و نظام های بیمه محسوب می گردد.

قطعا می دانید که یکی از حوادثی که سبب می شود نیروهای کار تهدید شوند ، از دست دادن کارشان علارغم میل خودشان است که می تواند برقراری بیمه یکی از روش های باشد که در چنین شرایطی زندگیشان را تامین کند.

آیا مقاله بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد؟ برای شما مفید بود؟

3/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : بیمه بیکاری به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *