بهترین راه برای تمیز کردن گوش چیست؟

تمیز کردن گوش

بهترین راه برای تمیز کردن گوش چیست؟ حتما شما هم بارها افرادی را دیده اید که با هر وسیله ی مثل کلید سعی در تمیز کردن گوش های خود می کنند. اما بهتر است بدانید که جرم گوش به صورت طبیعی به سمت بیرون می آید و اصلا نیازی نیست از اشیاء تیز و آلوده برای خروج آن ها استفاده کنید.

به گزارش بخش اخبار پزشکی زوم تک ، جرم گوش رنگ زردی دارد و به شکل چسبناک و چرب می باشد و وجود این جرمها برای سلامت مجرای گوش خارجی و نرم نگه داشتن آن بسیار ضروری است.افزون بر آن اسیدیته این ترشح ها کمک می کند تا قارچ ها و باکتریها رشد نکنند.تحقیق ها نشان میدهد کودکانی که برای تمیز کردن گوش های خود از گوش پاک کن استفاده می کنند نسبت به دیگران در مقابل خطر بیشتر پارگی پرده گوش قرار دارند.

جرم گوش

نحوه ی تمیز کردن گوش

اول از هر چیزی باید به خوبی بدانید که هیچ نیازی نیست شما مجرای درونی گوشتان را تمیز کنید بلکه تمیز کردن قسمتهای بیرونی گوش کافی است اما اگر جرم زیادی درون مجرای داخلی جمع شده  باشد باید برای جرم گیری به متخصص مراجعه نمایید.

وسایل لازم : برای تمیز کردن گوش به وسایل لیف حمام، آب گرم و صابون ، پنبه نیاز دارید.

دستوروالعمل: 1)برای شروع باید لیف حمام را بردارید و آن را با آب گرم و صابون خیس نمایید و بعد به وسیله ی آن سطح بیرونی گوش خود را به خوبی تمیز نمایید. دقت کنید باید همه ی قسمتها از جمله پشت گوش ، سطح بین سر و گوش و فک را تمیز کنید.

2)پس از آن باید لیف حمام را آبکشی کنید به گونه ی که کاملا تمیز شود و بعد دوباره با آب گرم و صابون آن را خیس کنید و قسمتهای بیرونی گوش را تمیز نمایید. خانمهای که گوش های خود را برای گوشواره سوراخ کرده اند، هر کدام از آن ها را با مواد پاک کننده گوش یا پنبه آغشته به الکل تمیز نمایند.

3)برای اینکه لبه های مجرای درونی گوش را تمیز کنید نیاز به پنبه با آب گرم مرطوب شده دارید البته این میزان رطوبت باید کم باشد و هیچ وقت آن را به درون گوش خود فرو نکنید.

4)بهتر است هر وقت مسواک می زنید لبه های درونی گوشتان را تمیز کنید یا هر روز که صورت خود را می شویید از مرحله یک و دو استفاده نمایید.

نحوه ی تمیز کردن گوش خارجی در منزل

بجز روش فوق شما می توانید از روش های دیگری برای تمیز کردن گوش خود استفاده نمایید. در این روش کافی است یک پارچه مرطوب و نرم را به دور انگشتهای خودتان بپیچانید و بعد قسمت لاله گوش و قسمتهای گوش خارجی را تمیز کنید بدون اینکه انگشتتان را به درون مجرای گوش ببرید.

تمیز کردن گوش

به شما توصیه می کنیم هیچ وقت برای تمیز کردن گوش های خود از اشیای استفاده نکنید که از انگشت کوچک شما قطورترند. یعنی شما نمی توانند بیشتر از یک سانتی متر از مجرای درونی گوش تان را تمیز نمایید.

استفاده از گوش پاک کن چه خطرهای دارد؟

اگر شما از جسم های خارجی استفاده کنید و به وسیله ی آن ها درون گوش خود را تمیز کنید ممکن است آسیب های جدی برایتان به همراه داشته باشد و در مقابل خطر آسیب رساندن به پرده گوش یا پارگی آن شوید همچنین این امکان وجود دارد که در مجرای گوش خراش های ظریف میکروسکوپی به وجود بیاید.

در چنین شرایطی چون در سطح گوش احتمال وجود قارچ یا میکروب وجود دارد پس شخص زمینه ی الودگی را پیدا می کند و در نهایت به عفونت گوش مبتلا خواهد شد. همانطور که اشاره کرده ایم کودکانی که از گوش پاک کن استفاده می کنند به نسبت دیگران در معرض خطر پارگی بیشتر پرده گوش قرار دارند.

با استفاده کردن از گوش پاک کن، سیستم دفاعی گوش تضعیف می شود و همچنین می تواند خطر مبتلا شدن به خارش و خشکی گوش را افزایش بدهد.

خطرات استفاده از گوش پاک کن

آیا برای جلوگیری از جمع شدن جرم گوش راهی وجود دارد؟

برای جلوگیری از تولید جرم گوش و جمع شدن آنها درون کانال گوش راهی وجود نداشته و تنها توصیه می شود که هیچ وقت گوشهایتان را دست کاری نکنید و برای تمیز کردن قسمت بیرونی گوش از روش های مطمئن استفاده نمایید. دستکاری کردن گوش وتمیزی آن می تواند منجر به تجمع جرم درون کانال گوش یا فشرده شدن آن گردد.

آیا گوش پس از جرم گیری به آن عادت می کند؟

جرم گیری کردن گوش یا شست و شو دادن آن منجر به عادت کردن گوش به جرمگیری نمی شود. بلکه به همان علتی که سبب شده تا در درون کانال گوش جرم جمع شود و بیمار به نزد پزشک برود ،مجددا بیمار را مجبور می کند تا برای جمع شدن جرم گوش به پزشک مراجعه نمایید که البته میزان زمان مراجعه های بعدی برای افراد مختلف متفاوت می باشد گاهی ممکن است یک شخص پس از یک سال به پزشک دوباره مراجعه کنند و گاهی فردی دیگر ده سال برای جرم گیری اقدام نماید.

برخی از افراد مستعد تجمع جرم گوش می باشند که شامل موارد زیر است:

  • افرادی که مداوم عادت دارند گوش هایشان را دستکاری کنند یا آنها را تمیز نمایند
  • افرادی که کانال گوششان موی های بسیاری دارد.
  • افرادی که مقدار تولید جرم در گوششان زیاد می باشد.
  • افرادی که کانال گوششان تنگ می باشد یا اینکه انحنای کانال گوش آنها از حد طبیعی بیشتر می باشد.

علائم جرم گوش

  • وجود صدای وزوز در گوش
  • وجود خارش و خروج ترشحات از گوش
  • کاهش میزان شنوایی که ممکن است پیش رونده باشد
  • درد گوش
  • احساس کیپ بودن گوش

بهترین راه برای تمیز کردن گوش چیست؟ در صورت مشاهده هر گونه علائم جرم گوش بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا از بروز آسیب های جدی پیشگیری کرده باشید.

یکی از شایع ترین علتهای کم شنوایی، بسته شدن کانال گوش به وسیله ی جرم می باشد و استفاده از گوش پاک کن سبب فشرده شدن جرم ها و راندن آنها به سمت عقب می باشد که به همین جهت توصیه می شود اصلا از گوش پاک کن استفاده نگردد. از عوارض دیگر گوش پاک کن خارش و عفونت گوش، پارگی پرده ی گوش می باشد.

منبع: health line

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : بهترین راه برای تمیز کردن گوش چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *