مهاجرت چیست؟

مهاجرت

مهاجرت چیست؟ همه ی ما تقریبا به محض اینکه با لغت مهاجرت روبرو می شویم به یاد جابه جایی می افتیم. مهاجرت کردن به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که می تواند برای زندگی یا شغل و… باشد. مهاجرت کردن نوعی کوچ کردن نیز به شمار می رود که افراد تصمیم می گیرند از یک مکان به مکانی دیگر برای زندگی یا کار بروند.

اصلی ترین دلیلی که برای مهاجرت افراد مطرح می شود شرایط نامساعدی مثل فقر،جنگ، بیکاری و… است که فرد مهاجر می خواهند با مهاجرت کردن خود را از این شرایط نجات بدهد. البته نباید از این نکته نیز غافل شد که برخی از مقصدها آنقدر جذابیت دارند که فرد تصمیم می گیرند آن را برای محل اقامتش در نظر بگیرد مثلا ازادی های سیاسی، آموزشهای گسترده تر و بهتر، تهیه مسکن راحت تر و….

چرا افراد مهاجرت می کنند؟

موضوع مهاجرت تنها به این دوران تعلق ندارند بلکه از سالیان گذشته نیز افراد به دلایل مختلفی مهاجرت می کردند. اگر بخواهیم تعریفی مدرن از مهاجرت را داشته باشیم باید اینگونه گفت که به حرکت و کوچ افرادی می گویند که از یک کشور به کشور دیگر می روند که در آنجا شهروند نمی باشند.

زمانی می توانیم به یک شخص مهاجر بگوییم که برای مدت زمان طولانی در مقصد اقامت داشته باشد نه اینکه توریست یا بازکننده موقتی باشد. در هر صورت نوعی دیگر از شکل مهاجرت وجود دارد که به مهاجرت فصلی کارگران اطلاق داشته است.

امارها اینگونه نشان میدهند که در سال 2005 حدود 190 میلیون مهاجر بین المللی وجود داشته است که از جمعیت کل دنیا سه درصد را شامل می گردد و مابقی افرادی هستند که در محل ها و کشورهای زندگی می کنند که یا به صورت خانوادگی در آنجا حضور دارند یا محل تولدشان است.


مقالات مرتبط :

اروپا بهتر است یا کانادا ؟

استرالیا بهتر است یا انگلیس ؟

استرالیا بهتر است یا آمریکا ؟

آمریکا بهتر است یا اروپا ؟


مهاجرت غیر قانونی

متاسفانه در سال های اخیر مهاجرت به صورت غیرقانونی بسیار رواج داشته است و افراد زیادی بدون اینکه به قوانین و قانون های موجود برای مهاجرت دقت کنند به طروق مختلفی به کشورهای دیگر سفر می کنند اما نسبت به سال های گذشته مهاجرت هم به صورت قانونی و هم به صورت غیرقانونی با افزایش روبرو شده است.

مهاجران زیادی به امید اینکه می خواستند یک زندگی جدید را برای خود شروع کنند راهی سفر شده اند ولی جان شان را  به وسیله مهاجرت غیر قانونی در بین راه از دست داده اند و بیشتر آنها در دریا و آبها غرق شده اند. مهاجران غیرقانونی برای رفتن به استرالیا از جنوب شرقی آسیا و برای رفتن به اروپا از طریق دریای مدیترانه اقدام می کنند. در بیشتر موارد مهاجرانی که جان سالم به در می برند پس از رسیدن به مقصد تازه مشکلاتشان شروع می شود و آن رویایی که از مهاجرت داشته اند برایشان کاملا برعکس می شود و به بیانی در کشور غریب آوار می شوند.

عمده ترین دلیلی که می توان برای مهاجرت در امروزه بیان کرد ناامنی،جنگ، قطحی ، بیماری، جایی برای زندگی می باشد که هر کدام از این موارد سبب می شود تا فرد خود را مجبور به مهاجرت بداند.

مهاجرت

علاوه بر آنچه که برای دلایل مهاجرت بیان نموده ایم، مسائل دیگری مثل آمورشی،اقصادی، اجتماعی و… نیز در مهاجرت افراد دخیل بوده اند. بسیاری از افراد وقتی به یک کشور دیگر مهاجرت می کنند به دلیل وابستگی های که به کشور وطن خود دارند نمی توانند در کشورمقصد دوام بیاورند و مجبور به بازگشت می شود لذا توصیه می شود پیش از اینکه بخواهید به کشور مورد نظرتان مهاجرت کنید حتما به موارد زیر دقت نمایید:

  • حتما یک یا دو ماه پیش از رفتن برای خودتان از تصویرسازی ذهنی استفاده نمایید
  • با دنیای قدیم ارتباط خود را حفظ نمایید
  • از غم غربت با یک دوست صمیمی صحبت کنید و مشورت بگیرید
  • به دنبال دوستان جدید برای خود باشید

مهاجرت چه تاثیری بر روی افراد داشته است؟

از نظر روانشناسی مهاجرت به عنوان استرس های عمده زندگی به شمار می رود. بسیاری از مهاجران حتی زمانی که به صورت قانونی به کشور دیگری مهاجرت می کنند و مجبور به ترک کشورشان می شوند به ناچار با برخی از دلبستگی هایشان مثل دوستان، خانواده و… خداحافظی کنند.

مهاجران باید بخش زیادی از دارای های خودشان را به صورت وجه نقد کنند و برای نیازهای اولیه و مسافرت خودشان هزینه کنند تا بتوانند به کشور مقصد برسند. در کشور مقصد برای مهاجران مشکلات زیادی وجود دارد که می توانیم به موضوع اشتغال، زبان و لجهه جدید ، تامین مسکن و… اشاره کنیم. هر کدام از این موارد می توانند سبب شود تا فرد دچار مشکلات متعددی گردد.

جالب است بدانید که هماهنگ شدن و پذیرش با فرهنگ کشور مقصد آنقدر برای مهاجران شدید می باشد که برخی از ان به عنوان شوک فرهنگی یاد می کنند و مهاجر باید تلاش زیادی را انجام بدهد تا بتواند به سطح اجتماعی برسد که با سطح کشور خود همردیف بوده است.

بیشتر بخوانید  دلایل مهاجرت چیست ؟

اضطراب ،استرس، ترس و افسردگی و حتی ترس از دست دادن هویت از مواردی می باشد که موجب می شود تا افرادی در برابر آن ها دوام نیاورند و شکست را سریعا بپذیرند.

ولی در مقابل افراد زیادی نیز وجود دارند که از همان ابتدا با سختی ها روبرو شده و از خودشان مقاومت نشان میدهند و با بدست آوردن این پیروزی تجربه های ارزنده و اعتماد به نفس های زیادی را برای خودشان حاصل می کند.

دلایل اصلی مهاجرت

خیلی از مهاجران نسل اول پس از سال ها به سطح بالایی از تاب آوری دست پیدا می کنند که این موضوع از نظر روانشناسی بسیار ارزشمند و مفید می باشد. در هر صورت نباید فراموش کرد که مهاجرت می تواند از نظر روحی پس از رسیدن به مقصد برای فرد مهاجر مشکل ساز باشد ولی اگر آن ها توانسته باشند از پیش تر برای مهاجرتشان برنامه ریزی کرده باشند با این مشکلات راه تر کنار می ایند. برخی از مهاجرانی که به صورت خانوادگی به کشوری دیگر می روند دیگر دغدغه ی از نظر وابستگی خانوادگی ندارند و همین مورد یک مزیت مهم به شمار می رود.

مهاجرت کودکان و نوجوان ها

مهاجرت چیست؟ یکی از سوال های که شاید پیش از مهاجرت ،ذهن مهاجران را درگیر کند کودکان هستند. اگر قصد داشته باشید کودک خود را به کشور دیگری ببرید قطعا به این موضوع فکر می کنید که کودک می تواند با شرایط جدید خود را وفق بدهد یا خیر؟

جالب است بدانید که کودکان می توانند به نسبت بزرگسالان خیلی راحت تر با مهاجرت انطباق پیدا کنند. در خصوص مهاجران جوان نیز به همین شیوه است آن ها میتوانند زبان کشور مقصد را راحت تر یاد بگیرند و همچنین ذهن آنها آمادگی بیشتری برای پذیرش فرهنگ جدید و… داشته است همچنین بلوغ آنها می تواند در فرهنگ جدید با شتاب زیادتری شکل بگیرد.

ولی مهاجرانی که سن آن ها زیادتر است و چون یک زندگی یکنواخت داشته اند و البته ثبات در زندگی شان لحاظ شده برای پذیرش کشور مقصد کمی سخت تر باید تلاش کنند. اگر فرد زمان پذیرش فرهنگ جدید برخی از آداب و رسوم قبلی خود را حفظ کند می تواند استرس را به حداقل برساند.

چه کسانی تصمیم به مهاجرت می گیرند؟

این که بگوییم فقط دسته ی خاصی از افراد هستند که برای مهاجرت اقدام می کنند در واقع کاملا اشتباه است چون در شرایط یکسان برای مهاجرت نظر افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. ولی می توان در خصوص مهاجران اینگونه گفت که به نسبت دیگر افراد جسورتر و جاه طلب تر هستند چون بسیاری از افراد بدون اینکه به جایگاه فعلی شان فکر کنند مداوم به این فکرند که چطور جایگاه خودشان را ارتقاء دهند.

بارها دیده ایم که افراد زیادی که به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند تنها به امید رفته اند تا بتوانند درآمدهای ماهیانه فراوانی از شغل داشته باشند و به امید خرید ماشین های گران قیمت و خانه های لوکس راهی مقصد شده اند.

چرا ایرانی های مهاجرت می کنند؟

مهاجرت چیست؟ همانطور که اشاره کرده ایم دلایل مختلفی وجود دارد که سبب می شود افراد به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. اما در خصوص ایرانی شاید اصلی ترین دلیل مهاجرتشان یافتن یک شغل مناسب باشد. شغلی که بتواند آنها را به رویاهای و آرزوهای خود برساند.

دکتر محمود مشفق جمعیت شناس( استاد دانشگاه و عضو مؤسّسه‌ مطالعات جمعیّتی آسیا و اقیانوسیه) اینگونه می گوید که در هر دوره برای مهاجرت علتهای مختلفی مطرح می شود. عمده ترین زمانهای مهاجرت مربوط به پیش از سال های 55 و سال 57 است. مثلا در چنین دورانی مهاجران از افراد مرف و ثروتمند یا افراد دولتی بودند که تصمیم به مهاجرت می گرفتند اما پس از آن در سال 56 موج دیگری از مهاجران افرادی بودند که با رژیم جدید سازگاری نداشتند و به رژیم پیشین وابسته بودند و در سال های 56 تا 58 مهاجرت کردند و کشور را ترک کردند.

در دوران جنگ نیز دلایلی مثل فرار از سربازی یا امنیت و … نیز سبب می شد تا برخی از افراد به کشورهای دیگر مهاجرت کنند اما برخی دیگر نیز برای تحصیل کشورهای را انتخاب می نمودند. به هر حال همانطور که گفته ایم در هر دوره دلایل مختلفی سبب می شود تا افراد فکر کنند در کشور مقصد می توانند موفق تر باشند و به قصد مهاجرت کشورشان را ترک می کنند.


مقالات مرتبط:

استرالیا بهتر است یا نیوزلند ؟

استرالیا بهتر است یا کانادا؟


منبع : ویکی

2.3/5 - (12 امتیاز)

نظرات در مورد : مهاجرت چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *