بیماری آلبینیسم (زالی) چیست ؟ جلوگیری از بیماری آلبینیسم (زالی)

بیماری آلبینیسم (زالی)

بیماری آلبینیسم (زالی) چیست ؟ جلوگیری از بیماری آلبینیسم (زالی) : این بیماری جز بیماریهای مادرزادی به شمار می رود که حتما شما بارها با افرادی روبرو شده اید که این بیماری را داشته اند ولی از خودتان پرسیده اید که چرا آن ها به بیماری زالی مبتلا هستند؟

افرادی که دچار بیماری آلبینیسم (زالی) هستند به صورت مادرزادی یک نقص آنزیم در آنها وجود دارد و تبدیل تیروزین به ملانین در آنها صورت نمی گیرد. البته این بیماری در پسرها نسبت به دخترا بیشتر شایع می باشد. به بیانی دیگر این یک اختلال مادرزادی است که در آن هیچ رنگ یا ملانین رنگدانه ی دیده نمی شود.

شرح بیماری آلبینیسم (زالی)

بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند نسبت به آفتاب حساس می باشند و در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان پوستی بیشتر نسبت به دیگران قرار دارند.

با توجه به میزان ملانین ها و اندازه ی آنها در بدن ،رنگ پوست افراد و چشم و مو مشخص می گردد که افراد مبتلا به بیماری آلبینیسم (زالی) اصلا این ملانین ها را ندارند. پس با این توضیح متوجه می شویم که چرا پوست و مو این افراد معمولا به رنگ سفید است البته این مورد در تمامی افراد یکسان نیست ولی این بیماران دچار اختلال های بینایی نیز می شوند.

لازم است بدانید که برای این بیماری هنوز درمان قطعی وجود ندارد ولی افرادی که مبتلا به بیماری زالی هستند می توانند اقداماتی را انجام بدهند تا به وسیله ی آن از پوست شان حفاظت کنند و همچنین آسیب های چشمی را کمتر نمایند. متاسفانه برخی از این افراد ممکن است انزوا یا آسیبهای روابط اجتماعی را تجربه کنند.

بیماری آلبینیسم (زالی)

نشانه های این بیماری شامل موارد مختلفی می باشد که می توان به پوست ،کک و مک ،مو ، رنگ چشم ،مشکلات بینایی اشاره نماییم.

در صورتی که فرزند شما در زمان تولد فاقد رنگدانه در پوست یا مو می باشد پزشک ممکن است برای کودک شما معاینه چشمی را درخواست نماید.

پیشگیری از این بیماری

یکی از راه های دقیق که می توان آن را برای پیشگیری از بیماری زال یا آلبینیسم مطرح کرد ،آزمایش ژنتیک است. تا کنون دوازه ژن برای این بیماری معرفی شده است که شیوع برخی از آنها بیشتر می باشد. در نهایت پدرو مادرها در این خانواده ها باید تحت کنترل باشند و انتظار این است که کودکانی که دچار این اختلال می شوند پدر و مادرشان ناقل می باشند.

در صورتی که والدین آزمایش شوند به 2 صورت می توان پیشگیری از بیماری زالی را انجام داد.یکی از روش های پیشگیری پیش از تولد نوزاد می باشد که در این شرایط به صورت طبیعی زوجه باردار شده و پس از گذشت 10 تا 12 هفته برای نمونه گیری از جنین به مراکز درمانی مراجعه می نماید. یک روش دیگر یا بهتر است بگوییم تکنیکی دیگر وجود داشته است که با نام PGD شناخته می شود. به وسیله ی این تکنیک مشخص می شود که کدام جنین ژن معیوب را به ارث برده و کدام ژن سالم. در نهایت ژن های معیوب کنار گذاشته می شوند.

همواره به زوجین توصیه می شود که افراد در خانواده های آن اختلال های از این دسته وجود داشته است بهتر است به  آزمایشگاه ژنتیک بروند و حتما مشاوره های لازم را در این خصوص انجام بدهند و با مشورت های لازم باردار شوند تا کودکان آن ها دچار چنین بیماری های نشوند.

بیماری آلبینیسم (زالی) چیست ؟ جلوگیری از بیماری آلبینیسم (زالی) : خوشبختانه این بیماری به راحتی از روی ظاهر قابل تشخیص می باشد و تنها لازم است که افراد دچار این بیماری به مرکزهای ژنتیکی مراجعه کنند تا کودکان سالم به دنیا بیایند. فراموش نکنید که مهم ترین وظیفه ی شما در زمان بارداری حفظ سلامت جنین خود می باشد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : بیماری آلبینیسم (زالی) چیست ؟ جلوگیری از بیماری آلبینیسم (زالی)

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *