بیشترین طول عمر در جهان را کدام جانور دارد ؟

بیشترین طول عمر در جهان را کدام جانور دارد ؟

بیشترین طول عمر در جهان را کدام جانور دارد ؟ : کدام جانوران بیشترین طول عمر را داشته اند؟ در این مقاله شما با پر سن سال ترین موجودات روی زمین که بیشتر عمر را از آن خود کرده اند آشنا خواهید شد. آیا موجوداتی در دنیا وجود دارند که عمرشان از انسان بیشتر باشد؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

بر میزان عمر انسان در مقیاس کلی افزوده میشود را نشانه ي برتری انسان می‌دانیم. اما نکته ي دیدنی این هست که انسان برای فخرفروشی در مورد طول عمر هیچ برتری نسبت به دیگر حیوانات از جمله کوسه ها، وال ها و حتی سمندرها و حلزون ها ندارد. تعداد زیادی از حیوانات طول عمرهای بلندتری نسبت به انسان ها دارند

و ما در این مطلب قصد داریم شما را با ۱۱ گونه ي جانوری که بیشترین طول عمر را در بینحیوانات دارند آشنا کنیم. با ادامه ي مطلب همراه باشید.

۱- دراز ترین طول عمر در بین حشرات: موریانه ي ملکه «۵۰ سال

همه ي معمولاً بر این باورند که حشرات تنها چند روز و یا نهایتاً چند هفته زنده می مثل اما باید بدانید که این تئوری را باید به کلی دور بیندازید. در بین تمامی گونه هاي موریانه ها همۀ تحت رهبری یک پادشاه یا ملکه زندگی می‌کنند. بعد از جفت گیری با موریانه ي نز، موریانه ي ملکه شروع به تخم گذاری می‌کند. در ابتدا تعداد تخم هاي او محدود هست اما رفته رفته این مقدار به ۲۵٫۰۰۰ تخم در هر روز میرسد که گرچه همۀ ي آنها بلوغ پیدا نمی‌کنند.

 

۲-دراز ترین طول عمر در بین ماهی ها: ماهی کوی «۵۰ سال»

بیشترین طول عمر در جهان را کدام جانور دارد ؟در طبیعت ماهی ها به ندرت بیش از چند سال عمر میکنند و ماهی قرمز نیز در برترین شرایط زندگی و تحت شدیدترین مراقبت ها نیز به ندرت می‌تواند ۱۰ سال عمر کند. اما ماهی «کوی» «koi» که نوعی ماهی کپور اهلی در ژاپن و دیگر نقاط جهان هست از این قاعده پیروی نمیکند.

این ماهی مثل دیگر انواع ماهی کپور میتواند در شرایط مختلفی زندگی کنند اما توانایی دفاع از خود در برابر شکارچیان را ندارند. با این وجود در شرایط نظارت شده و بدون حضور شکارچیان سن بعضی از این ماهی ها تا ۲۰۰ سال نیز گزارش شده هست. اما طول عمر متوسط یک ماهی «کوی» توسط محققان حدود ۵۰ سال برآورد میشود.

۳-دراز ترین طول عمر در بین پرندگان: طوطی دم بلند مَکو «۱۰۰ سال»

طوطی هاي رنگارنگ مَکو «macaw» که در جنگل هاي قاره کشور آمریکا و به خصوص آمریکای جنوبی زندگی میکند برای همۀ وقت} با جفت خود می مثل و در حالی‌که طوطی ماده به مراقبت از جوجه ها می‌پردازد،طوطی نر مسئولیت فراهم سازی غذا را بر عهده می‌گیرد. پس می‌توان گفت که زندگی انها شباهت بسیاری به زندگی انسان ها دارد.

این پرندگان در اساس ي طول عمر نیز شباهت بسیاری به انسان ها داشته و در حیات وحش تا ۶۰ سال و در اسارت تا ۱۰۰ سال نیز زنده می مثل.نکته ي دیدنی و اما ناراحت کننده اینکه به علت تخریب زیستگاه هایش در جنگل هاي بارانی و تمایل انسان به اهلی کردن و آوردن آن به منزل ها بعنوان یک حیوان خانگی باعث شده که نسل اینگونه ي طوطی علی رغم طول عمر نسبتاً طولانی خود در خطر انقراض قرار داشته باشد.

طول عمر این طوطی و دیگر طوطی هاي خانواده ي موسوم به «Psittacidae» حقیت جالبی در خود دارد: از آن جایی که پرندگان از نسل دایناسورها تکامل یافته اند و اینکه تعداد زیادی از دایناسورها کوچک و دارای پرهای رنگارنگ بوده اند می‌توان ادعا کرد که بعضی از دایناسورها یا نوادگان انها هنوز زنده بوده و طول عمری بیش از یکصد سال دارند.

۴-دراز ترین طول عمر در بین دوزیستان: سمندر غارنشین «۱۰۰ سال»

شاید اگر شما در حوزه ي جانورشناسی اطلاعات خوبی داشته و از شما پرسیده می شد که چه جانوری عمری نزدیک به ۱۰۰ سال دارد بدون شک یکی از پاسخ هاي شما سمندر کور با نام علمی « Proteus anguinus» می بود. اما چطور یک دوزیست باریک، ضعیف، کور، غارنشین، ۱۵ سانتیمتری می‌تواند

در یک دنیای وحشی بیش از چند هفته زنده بماند؟ محققان حوزه ي جانورشناسی طول عمر باور نکردنی این دوزیست را با سیستم متابولیسم بسیار کند او مرتبط میدانند.اینگونه ي سمندر پس از ۱۵ سال به دوران بلوغ جنسی رسیده و جفت گیری می‌کند و هر ۱۲ سال یکبار یا اکثر تخم گذاری میکند.

این طول عمر شگفت انگیز در حالی هست که سمندری که در بین دوزیستان در رتبه ي دوم از لحاظ طول عمر قرار میگیرد سمندر غول پیکر ژاپنی هست که به ندرت عمرش از ۵۰ سال عبور می‌کند.

۵- دراز ترین طول عمر در بین نخستی ها: انسان «۱۰۰ سال»

دیگر رسیدن به سن صد سالگی در بین انسان هاي امروزی اتفاق غیرطبیعی در نظر گرفته نمی‌شود و در هر دوره حدود ۵۰۰٫۰۰۰ انسان صد ساله یا اکثر در روی کره ي زمین وجود دارد و این موضوع خود نمایانگر مقدار پیشرفت بشر در همه ي ي اساس ها بخصوص حوزه ي سلامت و پزشکی هست.

ده ها هزار سال پیش اگر انسانی به دهه ي سوم یا چهارم زندگی خود وارد می شد وی را «بزرگسال» و یا «پیر» می نامیدند و تا قرن هجدهم نیز احتمال زنده ماندن افراد به ندرت از ۵۰ سال فراتر می رفت.در این میان بیشترین علت این موضوع را می‌توان در مرگ و میرکودکان و آسیب پذیری انها در برابر مریضی ها جستجو کرد.

۶- دراز ترین طول عمر در بین پستانداران: نهنگ قطبی «۲۰۰ سال»

بعنوان یک قانون کلی پستاندارهای بزرگ تر می‌توانند طول عمر بیشتری داشته باشند اما حتی با این قاعده ي نسبتاً استاندارد نیز نهنگ قطبی «bowhead whale» یک استثنا به شمار می‌آید. نهنگ هاي قطبی بالغ که وزنی معادل یکصد تن دارند معمولاً تا سن ۲۰۰ سالگی نیز زنده می مثل.

اخیراً مطالعاتی که بر روی ژنوم این حیوان انجام شده نشان میدهد که در بدن نهنگ هاي قطبی ژن هاي منحصر به فردی وجود دارد که میتوانند دی ان اي را ترمیم کرده و در مقابل جهش هاي خطرناک و در نتیجه ابتلا به مریضی سرطان مقاوم میباشند.

از آن جایی که اینگونه ي وال در قطب شمال و آب هاي سرد نواحی قطبی زندگی می‌کند می‌توان ادعا کرد که متابولیسم کند نیز سهم زیادی در افزایش طول عمر آنها داشته هست. امروزه بیش از ۲۵٫۰۰۰ نهنگ قطبی در نیمکره ي شمالی زندگی میکنند که نشان میدهد تعداد آنها نسبت به سال ۱۹۶۶ افزایش چشمگیری داشته و تلاش هاي طرفداران محیط زیست دریایی سبب شده که شکار آنها به شدت کاهش یابد.

۷- دراز ترین طول عمر در بین خزندگان: لاک پشت غول پیکر «۳۰۰ سال»

لاک پشت هاي غول پیکر جزایر گالاپاگوس و سیشل مشابه هاي زنده اي از موجودات غول پیکر و منزوی ساکن جزایر متروکه میباشند که نشان می‌دهد جانورانی که خود را در جزایر محدود کرده و هیچ شکارچی برای شکار انها در این جزایر یافت نشود معمولاً از لحاظ جسمی رشد زیادی کرده و به شدت غول پیکر می‌شوند.

این خزنده بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم وزن داشته و بعضی از انها در اسارت تا ۲۰۰ سال نیز زنده مانده اند و بسیاری بر این باورند که این خزنده ي نادر می‌تواند از مرز ۳۰۰ سال عمر نیز عبور کند.علت طول عمر این خزنده نیز مثل دیگر موجوداتی که در این فهرست دیده میشود کاملاً واضح بنظر می‌رسد: این خزنده بسیار کند و آرام حرکت میکند

و سطحر متابولیسم بدنشان در کمترین و پایین ترین حد ممکن قرار دارد و مراحل زندگی انها نیز به همین منوال طولانی خواهد بود. برای مثال لاک پوشت غول پیکر آلدابرا بعد از سن ۳۰ سالگی به بلوغ جنسی می‌رسد که دو برابر همین موضوع در مورد انسان هست.

۸- دراز ترین طول عمر در بین کوسه ها: کوسه ي گرینلند «۴۰۰ سال»

اگر عدالتی در جهان وجود داشت کوسه ي گرینلند با نام علمی «Squalus microcephalus» نیز می بایست دستکم به اندازه ي کوسه ي سفید قاتل شهرت می داشت. اینگونه ي کوسه به همان اندازه بزرگ بوده و وزن آن به یک تن نیز میرسد. کوسه ي گرینلند در آب هاي قطب شمال زندگی کرده و به ندرت خود را نشان میدهد.

این کوسه نیز مثل کوسه ي سفید خطرناک هست اما از یک جنبه ي دیگر: اگر چه یک کوسه ي سفید گرسنه بدون درنگ به شما حمله کرده و شما را به دو قسمت تقسیم می‌کند اما گوشت کوسه ي گرینلند حاوی ماده اي سمی به نام «تری متیلامین ان اوکساید» «trimethylamine N-oxide» هست که گوشت آن را برای انسان خطرناک و سمی می‌کند.

با این وجود دیدنی ترین نکته در مورد کوسه ي گرینلند عمر ۴۰۰ ساله ي آن هست که میتوان آن را به زندگی در آب هاي سرد و نزدیک به منجمد، متابولیسم نسبتاً کند و وجود ماده ي سمی در گوشت آن نسبت داد. در کمال ناباوری اینگونه ي کوسه تنها پس از بکصد سالگی به بلوغ جنسی میرسد که دیگر مهره داران در این سن معمولاً مرده اند.

۹- دراز ترین طول عمر در بین نرم تنان: صدف دو کفه اي کواهوگ اقیانوسی «۵۰۰ سال»

داستان طول عمر طولانی این نرم تن ۵۰۰ ساله یک شوخی به نظر می‌رسد: با دقت به اینکه تعداد زیادی از صدف ها معمولاً حرکت نمی‌کنند اصلاً آیا میتوان گفت که این صدف زنده هست یا مرده؟!! اما محققان زیست شناسی به دقت زندگی گونه هاي جانوری را بررسی کرده و می‌توانند بگویند که کدام موجود زنده هست.

در مورد این صدف با نام علمی «Arctica islandica»، محققان بر این باورند که تا قرن ها زنده بمانند. بر اساس تحقیقات دانشمندان سن اینگونه ي جانوری دریایی را میتوان با شمارش تعداد حلقه هاي درون صدف تعیین کرد.در کمال تعجب این صدف یکی از گونه هاي غذایی صدفی در سراسر جهان به شمار می‌آید و این موضوع بدین معناست

که بعضی از صدف هاي کواهوگ اقیانوسی گذشته از سن صد سالگی نیز توسط انسان ها و شکارچیان دیگر صید می‌شوند. با این وجود طول عمر ۵۰۰ ساله اي این جانور آب زی را می‌توان به میزان آنتی اکسیدان نسبتاً اثبات در بدن نسبت داد که از صدمه مشاهده سلول هایي که بیشترین مسئولیت را در بروز نشانه هاي پیری در دیگر حیوانات دارند پیشگیري میکند.

۱۰- دراز ترین طول عمر در بین ارگانیسم هاي میکروسکوپی: اندولیت ها «۱۰٫۰۰۰ سال»

تعیین کردن طول عمر یک ارگانیسم میکروسکوپی کار بسیار سختو پیچیده اي هست زیرا در واقع تمامی باکتریها فناناپذیر بوده و در واقع با تکثیر اطلاعات ژنتیکی خود و تقسیم شدن متوالی هیچ وقت نمی میرند. واژه ي «اندولیت ها» «endoliths» به قارچ ها، باکتریها، آمیب ها و جلبک هایي اطلاق میشود

که در اعماق دریا و در زیر صخره ها زندگی میکنند. مطالعات نشان داده که بعضی از این تک سلولی ها تنها یک‌بار در هر صد سال تقسیم سلولی انجام می‌دهند که باعث میشود به سن هاي نزدیک به ۱۰٫۰۰۰ سال نیز برسند.در عمل این قابلیت با توانایی بعضی از میکروارگانیسم ها در زنده شدن پس از مدتی ایستایی و یا پس از هزاران سال یخ زدگی متفاوت هست

زیرا این اندولیت ها همواره زنده میباشند هر چند فعالیت چندانی ندارند. از همۀ دیدنی تر اینکه اندولیت ها از طریق فتوسنتز غذای خود را می سازند که بدین معناست که این ارگانیسم هاي میکروسکوپی برای تغذیه و متابولیسم از نور خورشید یا اکسیزن بهره گیری نکرده و برای اینکار از مواد شیمیایی غیرآلی که در محل زندگی شان به طور بی پایان و تمام نشدنی وجود دارد سود می‌برند.

۱۱- دراز ترین طول عمر در بین بی مهرگان: ستاره ي دریایی توریوتوپسیس دورینی «فناناپذیر»

به هیچ روشی نمی‌توان با اطمینان گفت که ستاره ي دریایی چند سال عمر می‌کند زیرا این بی مهرگان چنان ظریف میباشند که نمیتوان انها را در آزمایشگاه تحت آزمایش ها و بررسی هاي دقیق و طولانی مدت قرار داد. اما نکته ي دیدنی در مورد این جانور فناناپذیر دریایی با نام علمی «Turritopsis dohrnii» این هست

که بعد از رسیدن به بلوغ جنسی می‌تواند بار دیگر خود را به دوران جوانی بازگرداند که این موضوع باعث میشود در واقع هیچ وقت مرگ را تجربه نکند. گرچه علی رغم اینکه اینگونه ستاره ي دریایی میتواند میلیون ها سال زنده بماند اما بدین معنا نیست توسط شکارچیان صید نشده یا در اثر شرایط ناگوار محیطی نمی میرد.

همین طور نکته ي دیدنی تر اینکه نگه داری از این موجود در شرایط آزمایشگاهی و نظارت شده و به طور کلی در اسارت تقریباً غیرممکن بوده و تاکنون تنها یک محقق ژاپنی پیروز به اینکار شده هست.

منبع

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : بیشترین طول عمر در جهان را کدام جانور دارد ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *