ساز و کار مغز در تشخیص طعم ها

ساز و کار مغز

تحقیقات جدید در زمینه ی تغییر مغز برای تشخیص طعم ها انجام شد. بنابراین می توان انتظار داشت که در آینده احساس یک طعم را کنترل کرده و یا مزه ها را با یک دیگر عوض کرد. مغز انسان می تواند طعم های مختلف را تشخیص دهد. نکته ی جالب درباره ی این مزه این است که مغز طعم ها را با توجه به احساسات خوشی , ناراحتی , غم و … تجزیه و تحلیل کرده و در تجربه ی طعم آن ها را متفاوت می کند.

برای درک مزه ها , پرز هایی که در دهان هستند پس از تجزیه مولکول های غذایی , پیام هایی را مغز می فرستند که قسمت آمیگدال تأثیر به سزایی در مشخص کردن و پر رنگ کردن این پیام ها دارد. از پیچیدگی های مغز است که قسمتی که مخصوص دریافت طعم های شیرین است با بخشی که طعم های تلخ را بررسی می کند متفاوت است , همین امر این امکان را به دانشمندان داده است تا فعالیت این دو بخش را بدون اثر پذیری از یکدیگر کنترل کنند.

ساز و کار مغز

در ادامه ی این تحقیقات , دانشمندان با ایجاد تغییر در بخش های خاصی از مغز به ویژه آمیگدال توانستند در دسته ای از موش ها یک ویژگی متفاوت ایجاد کنند , پس ز دست کاری مغژ موش های مورد آزمایش , طعم آب عادی برای آن ها عوض شده و هر یک با توجه به محل تغییر یافته در مغز , مزه ی جدیدی را با نوشیدن آب عادی احساس می کردند. نتیجه نشان داد با غیر فعال کردن گیرنده های مزه تلخ , موش ها غذا هایی بسیار تلخ را نیز می خوردند ولی طعم آن ها را شیرین احساس می کردند , همچنین با بیش فعالی این گیرنده‌ ها , همه یا اکثر مزه ها تلخ به نظر آمده و موش ها از خوردن بیشتر غذا امتناع می کردند.

محققان و دانشمندان این موضوع را یک قدم بزرگ برای درمان ناهنجاری های غذایی می دانند و معتقدند شاید در درمان دارویی نیز با تغییر مزه ها بتوان افراد بیشتری را جذب کرده و به خصوص در کودکان بهبودی را تسریع بخشید.

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید…

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : ساز و کار مغز در تشخیص طعم ها

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *