گسل های تهران در زیر کدام بخش ها قرار دارند؟

گسل های تهران در زیر کدام بخش ها قرار دارند؟ زمین لرزه یا زلزله به لرزش یا جنبش زمین گفته می شود که به دلیل آزاد شدن بخش زیادی از انرژی ناشی از گسل ها رخ میدهد.در صورتی که زلزله برای قسمتی اتفاق بیوفتد می توان خسارت های زیادی از جمله خسارت های مالی و خسارت های جانی را برای آن قسمت در پی داشته باشد ولی یکی از بهترین راه حل ها در چنین مواقعی داشتن اطلاعات کامل و دقیق از زلزله است. می توانید مقاله گسل چیست ؟ و آیا گسل اشتهارد فعال شده است ؟  رو هم بخوانید

گسل های تهران

زلزله ی که اخیرا در تهران به وقوع پیوسته سبب شده تا مردم بخواهند در مورد زلزله اطلاعات بیشتری داشته باشند. اگر از نقشه ی گسل های تهران آگاهی داشته باشید می توانید در زمان زلزله آمادگی بهتری داشته باشید و همچنین از محل های سکونت امن نیز مطلع باشید.در ادامه این پست به نقشه گسل های تهران اشاره شده است با زوم تک همراه شوید…

گسل هانقشه ی گسل های تهران

گسل های تهران در زیر کدام بخش ها قرار دارند؟ : 1)گسل مشا-فشم به طول 400 کیلومتر ( این گسل جز گسل های بزرگی است که زیرشاخه های زیادی داشته است که زلزله 1830م به منطقه شرقی را به فعالیت این گسل نسبت داده اند و افزون بر اینها  زلزله ی گسترده ی در سال 958م با  بزرگای گشتاوری 7/7 در 50 کیلومتری تهران به وقوع پیوسته است به بخش غربی این گسل نسبت داده شده است؛ موضوع مهمی که در رابطه با این گسل مطرح است این است که با گسل شمال تهران در بالادست سد لتیان تلاقی شده و فعال شدن این گسل می تواند سبب شود که گسل تهران نیز فعال گردد).

2)گسل شمال تهران به طول 75 کیلومتر (اگر این گسل فعال گردد می تواند خسارت های بیشتری حتی در زمان زلزله را حاصل شود. گسل شمال تهران مابین گسل مشا و شهر واقع شده است. این گسل را می توان یک چشمه لرزه زا دانست.آنگونه که به نظر می آید این گسل به عنوان یکی از شاخه های گسل فشاری مشامی باشد).

3)گسل جنوب ری به طول 20 کیلومتر(این گسل در ایوانکی در جنوب تهران به طول بیست کیلومتر واقع شده است .می توان این گونه گفت که همه ی این گسل ها برای تهران به عنوان یک چشمه لرزه زا باشند.این گسل در بخش جنوبی خود دارای شاخه های است که در شمال واقع شده است و گسل شمال ری گفته می شود.)

4)گسل شمال ری(این گسل در اطراف عظیم آباد در پیرامون کناره جنوبی بزرگراه ری ـ بهشت زهرا واقع شده و دیواره ی به ارتفاع دومتری داشته است . امتدان این گسل شرقی-غربی است و طول حدودا 16/5 کیلومتر  داشته است.

بیشتر بخوانید  چگونه مناطق مسکونی را در برابر زلزله بیمه کنیم؟

5)گسل معکوس آهار(این گسل بخشی از گسل معروف مشا-فشم را تشکیل داده که با داشتن طول حدودا 400 کیلومتر از جنوب غربی شاهرود در شرق تا آبیک در غرب ادامه داشته است و شیب آن به سمت شمال حدود 35 تا 70 درجه می باشد و بخشی از این گسل در قسمت آهار ، گسل آهار گفته می شود که به عنوان یکی از زیر شاخه های فرعی آن به شمار می رود.

6)گسل معکوس امامزاده داوود( این گسل از تقریبا از کنار امامزاده داوود رد می شود و در راستای شمال غرب-جنوب غرب واقع شده است.این گسل به سمت شمال شرق با شیبی حدود 80 درجه می باشد که در پیرامون ولنجک به گسل شمال تهران متصل می گردد.

7) راندگی پورکان ـ وردیج(این گسل راستای شمال غرب جنوب شرق می باشد و مسیر آن از پیرامون پورکان در راه جاده کرج چالوس تا وردیج  و بعد از آن شمال کن و فرحزاد ادامه داشته است).

8)گسل کهریزک(این گسل از ابتدا از شمال سطان آباد در غرب تا کهریزک و بعد از آن شمال شمس آباد در شرق ادامه داشته است.این گسل در آبرفت های جنوب تهران دیواره ی با ارتفاع  1- 10 متر  را ایجاد نموده است.)

9)راندگی نیاوران( با راستای شمال شرقی – جنوب غربی است که با طول حدودا سیزده کیلومتر از سعادت آباد تا نیاوران و شمال اقدسیه ادامه داشته است).

10)گسل محمودیه( این گسل با راستای شرقی-غربی می باشد که سازوکار کششی دارد).

11)گسل شبان کوثر( این گسل با راستای شرقی – غربی است و در شمال تهران پارس با طول سه کیلومتر می باشد).

12)گسل شرق( این گسل دارای قدرت ، قوی ترین زلزله است که از سمت شرق به تهران ورود پیدا کرده است و از  اراضی سرخه حصار گذر می کند و روی بزرگراه شهید بابایی حرکت می کند و امتداد آن در مجیدیه و سیدخندان  می باشد).

13)گسل ملاصدرا (این گسل سبب شده تا قسمت های مثل شهرک غرب،میرداماد،سعادت آباد، محلات ونک ناایمن شوند و امتداد آن از خیابان شریعتی تا شهرک غرب بوده است . جالب است بدانید در مجاورت این گسل دقیقا برج میلاد واقع شده است).

مقالات مرتبط :

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : گسل های تهران در زیر کدام بخش ها قرار دارند؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *