عوارض قرص بتاسرک (Betaserc)

قرص بتاسرک

عوارض قرص بتاسرک (betaserc) : یکی از داروهای که برای درمان سرگیجه تجویز می شود، بتاسرک می باشد که یک ماده ی فعال به نام بتاهیستین می باشد. قطعا می دانید که مصرف هر داروی می تواند عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد که قرص بتاسرک نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در صورت مصرف باید با عوارض آن نیز آگاهی داشته باشیم.

زمانی می توان گفت شخص دچار سرگیجه است که حس کند در اطراف او وسایل و اشیا در حالت حرکت قرار گرفته اند یا نوعی حس گیجی و بی اختیاری به او دست دهد. بتاسرک سبب می شود که بهبود جریان خون در مغز شکل بگیرد و در نهایت وجود سرگیجه را کاهش بدهد. البته به جز اینکه برای درمان سرگیجه تجویز می شود گاهی هم برای درمان بیماری منیر و وزوز گوش یا همان حالت زنگ زدن گوش برای بیمار تجویز می گردد.

بتاسرک چه عوارضی جانبی دارد؟

در صورتی که بتاسرک مصرف شود می تواند عوارض جانبی مثل حالت تهوع ، استفراغ، دیس پپسی،درد شکم، نفخ شکم، سردرد، هیپوتنشن (فشار خون پایین)،هیپوتنشن ارتواستاتیک و آلرژی را به همراه داشته باشد.

نکته) این دارو می تواند حمله های سرگیجه را کم کند یا از میزان شدت آن کاهش بدهد ولی به صورت کامل نمی تواند موجب از بین رفتن آن گردد.

در صورتی که بیمار به جز موارد فوق ،عوارض دیگری را در خود مشاهده کند حتما باید به پزشک مراجعه کرده تا اقدامات لازم را انجام بدهد. بیماران باید بدانند که اگر برای درمان بیماری های روانی داروهای مثل موکلوبماید ،سلژیلین، ایزوکاربوکسازید، فنلزین و … مصرف می کنند یا از آنتی هستامین ها برای درمان حساسیت مثل دیمن هیدرینات، دیفن هیدرامین، سیناریزین، سیتریزین و… استفاده می کنند نباید از بتاسرک استفاده گردد.

بیمار باید هر گونه دارو یا مکملی را که مصرف می کند به پزشک اطلاع دهد تا اگر اختلالی با بتاسرک داشته است ، اقدامات لازم در این خصوص صورت بگیرد.

سرگیجه

بتاسرک چگونه مصرف می شود؟

برخی از پزشکان بر این باورند که اگر بتوان در زندگی تغییراتی مثل رژیم غذایی ،ترک دخانیات و… ایجاد نمود می توان به صورت کامل سبب درمان سرگیجه شد. همواره به افرادی که سرگیجه دارند توصیه می شود که اصلا رانندگی نکنند یا در چنین شرایطی زیاد تکان نخورند که از جایی پرت شوند تا آسیب جدی به بدن شان وارد نشود.

بتاسرک برای افرادی زیر 18 سال مجاز نیست و مدت زمان مصرف آن توسط پزشک تعیین می شود.

امروزه داروهای بتاسرک در بازار با دوزهای بتاسرک 8  میلی گرمی، بتاسرک 16 میلی گرمی، بتاسرک 24 میلی گرمی هستند که معمولا در دوز 8 میلی گرمی در روز سه بار است.

البته میزان مصرف آن می تواند در روز حتی تا حداکثر 45 میلی گرم نیز افزایش داشته باشد تا بتوان تاثیرات مناسب دارو را مشاهده کرد. اگر می خواهید تاثیرخوب آن را مشاهده کنید می توانید بدون جویدن، همه قرص را ببلعید. برای اینکه از بروز ناراحتی های معده نیز جلوگیری کنید باید پس از مصرف غذا این دارو (بتاسرک) را مصرف نمایید.

مصرف قرص بتاسرک می تواند برای زمان های زیادتری از 6 ماه تا یک سال نیز تجویز گردد.

خانم های باردار باید بدانند که عوارض مصرف این دارو به صورت مشخص در دوران بارداری تعیین نشده است پس حتما باید در رابطه با مصرف بتاسرک در دوران بارداری با مشورت پزشک متخصص صورت بگیرد چون مصرف خودسرانه بتاسرک در چنین دوره های حساسی می تواند عوارضی را برای جنین داشته باشد.

نکته) اگر از بیمارانی هستید که به زخم معده ،آسم یا دوازدهه مبتلا هستید باید برای مصرف بتاسرک احتیاط های لازم را بکار بگیرید.

اگر به ماده فعال بتاهیستین حساسیت دارید یا به تومور غده فوق کلیه مبتلا هستید نباید قرص بتاسرک مصرف کنید.

منبع : wikipedia

1/5 - (3 امتیاز)

نظرات در مورد : عوارض قرص بتاسرک (Betaserc)

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *