خوراکی های حساسیت زا در کودکان

خوراکی های حساسیت زا در کودکان

خوراکی های حساسیت زا در کودکان : حساسیت غذایی به برخی از خوراکی ها به علت واکنش سیستم ایمنی بدن رخ میدهد و میتواند از دوران شیردهی تا بزرگسالی اتفاق بیوفتد. مادران باید به خوبی از خوراکی های که میتواند در کودشان منجر به بروز الرژی و حساسیت شوند آگاهی داشته باشند و هیچ گاه آنها را در برنامه ی غذایی کودکشان قرار ندهند.

الرژی در کودکان

هیچ وقت نباید از مواد غذایی چون دانه انگور، دانه کشمش، اجیل ها، ذرت و تکه های سوسیس در دوران شیرخواری استفاده نمود چون ممکن است سبب خفگی شیرخوار شما شوند. البته مواد دیگری چون تکه های گوشت و تکه های خام و سفت سبزیها مانند هویج نیز جز این مواد غذایی هستند.

اگر کودک شما زیر یک سال است موادی چون شیر گاو( در تهیه فرنی)، بادام زمینی، انواع مختلف توت ، میوه های چون البالو و کیوی و گیلاس و خربزه می تواند حساسیت را ایجاد کنند.

نکته) در صورتی که شیر گاو جوشانده شود از مقدار آلرژن موجود در آن کاسته می شود اما به صورت کلی حساسیت زا است. 

توصیه می شود که از مصرف مواردی که ذکر شده در زیر یک سال برای کودک به صورت جدی خودداری نمایید:

  • شیر پاستوریزه
  • عسل غیر پاستوریزه(عسل میتواند منجر به مسمومیت شود)
  • شكلات
  • بادام زمینی
  • فلفل و ادویه جات
  • نوشابه های گازدار
  • میگو
  • سفیده تخم مرغ
  • آب میوه های صنعتی
  • ترشیها
  • نمك
  • پنیر
  • انواع مختلف توت مانند توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشك
  • میوه های چون خربزه، آلبالو، گیلاس، كیوی
  • سبزی ها مانند کلم و اسفناج
  • حبوبات لپه و نخود

نکته) مواردی چون قهوه یا چای پررنگ می تواند سبب ایجاد بیقراری در کودک گردند.

علت آلرژی کودکان به برخی از مواد غذایی چیست؟

نمی توان برای این موضوع علت مشخصی را بیان کرد. البته اطلاعاتی نشان میدهد که وقتی یکی از والدین دارای الرژی بوده است ممکن است کودک آن ها 25 تا 30 درصد دچار الرژی شود و در صورتی که هر دو والدین به الرژی مبتلا باشند کودک شان هم بین 65 تا 70 درصد به الرژی مبتلا خواهد شد.

یکی از علت های اولیه الرژی وجود آن در خانواده می باشد.

تهیه غذایی کمکی برای کودک

بهترین کار این است که شما به جای استفاده از غذاهای کمکی تجاری از غذایی کمکی خانگی برای کودک خود استفاده کنید. غذاهای کمکی برای کودکان در خانه تهیه می شوند. البته فراموش نکنید که غذاهای کمکی تجاری مزیتهای خاص خودشان را دارند مثلا تهیه کردن آن ها بسیار ساده است و تا زمانی که درب قوطی را باز نکنید بهداشتی و تمیز می باشند.

به جز موارد فوق بیشتر کودکان ،غذاهای کمکی تجاری را دوست دارند و از طعم شان خوش شان می آید. برخی از آن ها دارای ترکیب های بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.

اما در کنار مزیت ها نباید از مضرات آن ها غافل شد و به همین جهت است که توصیه می شود مادران خودشان در منزل غذایی کمکی را تهیه کرده و به کودک عزیزشان بدهند.

1)بیش تر اوقات برای نگهداری این غذاها، موادی را به آنها اضافه میکنند که اصلا برای شیرخوارها مناسب نیست.

2) قیمت برخی از این غذاها بسیار گران هستند و برخی نمی توانند آن ها را تهیه کنند و با این وجود می توان غذایی کمکی خانگی را با هزینه ی پایین تری اماده کرد.

بیشتر بخوانید  حساسیت فصلی + راههای درمان آلرژی فصلی بهار (عطسه و زکام )

3) شرایط نگهداری آن ها در مغازه ها یا انبارها و….مشخص نیست.

4)این امکان وجود دارد که در آب سردی که جوشانده نشده حل گردند و حتی در برخی از موارد آب الوده است و منجر به بروز بیماری می شود.

تهیه غذایی کمکی برای کودک

چگونه بدانیم که کودکمان به چه چیزی حساسیت دارد؟

اینکه متوجه شویم کودکمان دقیقا به مصرف چه مواد غذایی حساسیت داشته است کمی دشوار است اما در سن های پایین میتوان به انجام آزمایش خون متوجه شد که کودک تقریبا به چه موادی حساس است. پس از هشت یا نه ماهگی با انجام ازمایش پوستی حساسیت مشخص می گردد.

کودکانی هستند که به مواد افزودنی ،الرژی دارند این مواد در اقلامی چون چیپس، پفک ،کنسروها و… وجود دارند. حتی گاهی موادی که در شربتهای دارویی وجود دارند نیز میتوانند برای کودک حساسیت ایجاد کنند ولی همان طور که اشاره کرده ایم در برخی از شرایط به سختی می توان متوجه شد که کودک بر اثر خوردن کدام یک از مواد به حساسیت دچار شده است.

برای درمان الرژی چه کنیم؟

اولین کاری که شما باید در خصوص درمان الرژی انجام بدهید، تشخیص دقیق میباشد. در صورتی که متوجه شوید که علائم کودک به علت الرژی است باید همه ی مواد الرژی زا و مخصوصا پروتئین های شیرگاو قطع گردند به معنی دیگر مادر نباید هیچ نوع لبنیات یا شیری را مصرف نماید.

عموما کسانی که به شیرگاو حساس هستند به همه ی محصول های گاوی مانند دل و جیگر و حتی گوشت حساس میباشند و نباید هیچ یک را مصرف کنند.

این گونه گفته می شود که به جای شیر گاو از دیگر شیرها مثل شیر گوسفند استفاده نمود اما چون افزایش میزان بیماری های الرژی زا دیده می شود و مردم تمایل بیشتری به مصرف شیرگوسفند دارند متاسفانه تقلب در آن زیاد شده است.

در صورتی که کودک تان در سن های بالا باشد برای درمان میتوانید از دارو هم استفاده کنید. اما برای زیر 6 ماه نباید از دارو استفاده کرد اما برای کودکانی که بالاتر از 6 ماه هستند با نظر پزشک و تجویز او میتوان از داروهای ضد الرژی استفاده کرد

الرژی در ایران.

الرژی در ایران

متاسفانه به دلیل وجود الودگی های که در کشور ایران وجود داشته است، مجاری تنفسی و ریه ها را به الرژی حساس میکند و البته به جز الودگی وجود مواد غذایی غیر استاندارد نیز دلیل دیگری برای بروز حساسیت و الرژی می باشد.

در برخی از مواد غذایی از نگهدارنده های چون نیترات و نیتریت استفاده می کنند که علاوه بر اینکه میتواند برای افراد الرژی ایجاد کنند بلکه سرطان زا نیز می باشند و مصرف شان برای سلامتی خطرناک خواهد بود.

برخی از افراد وقتی درب یک رب را باز می کنند میگویند این رب واقعا عالی است و اصلا کپک نزده اما در واقع این بدترین ربی است که در اختیارتان قرار گرفته چون دارای مواد افزودنی بسیار زیاد است که از کپک زدن پیشگیری کرده است.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : خوراکی های حساسیت زا در کودکان

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *