قرص متفورمین، درمانی برای دیابت نوع دو

متفورمین دارویی است که برای کاهش قند خون در دیابت نوع دو استفاده می شود اما مصرف سر خود یا بیش از حد آن عوارض زیادی دارد.

امروزه دیابت از جمله بیماری های رایج شده و هزاران نفر مجبورند برای کنترل قند خون خود , روزانه از انواع دارو های شیمیای و گیاهی استفاده کنند.

متفورمین یکی از دارو های مرسوم برای درمان و کنترل قند در دیابت نوع دو می باشد. همچنین برای درمان تخمدان پلی کیستیک و مشکلات متابولیسم کربوهیدرات نیز کاربرد دارد. این دارو مقاومت بیماران را در برابر انسولین کاهش می دهد , به عبارتی مانع ورود قند از کبد به رگ های خونی می گردد.

اگر متفورمین قبل از غذا مصرف شود , به طور چشم گیری از افزایش قند خون جلوگیری می کنند.

اما هیچ دارویی وجود ندارد که علاوه بر درمان عوارض جانبی و تاثیرات منفی نداشته باشد و متفورمین از این دارو ها مستثنی نیست. مهم ترین عوارض آن شامل بی اشتهایی قابل توجه , ایجاد حالت تهوع شدید , استفراغ مکرر , اسهال , اختلال در جذب ویتامین B 12، می شود. این دارو که به شکل قرص با دو دوز 500 و 1000 تولید می شود، با برخی از دارو ها از جمله رانیتیدین (برای درمان زخم معده و التهاب)، مرفین (مسکن مخدر)، سایمتیدین (درمان التهاب معده)، دیگو کسین (داروی ضد آریتمی)، تریامترون (درمان فشار خون)، کینین، تری متوپریم، آمیلوراید، وانکومایسین، بلوک کننده های کانال کلسیم به طور شدید تداخل داده و در صورت مصرف زیاد احتمال کما و مرگ نیز وجود دارد.

موارد منع مصرف

ممکن است دارویی در صورت وجود سایر بیماری ها , نه تنها تاثیر درمانی نداشته بلکه باعث بد تر شدن و ایجاد تاثیرات مخرب نیز بشود در صورتی که به پزشک برای شما متفورمین تجویز کرد و به بیماری دیگری هم دچار بودید , حتما نام دارد های مصرفی و مشکلات خود را با او در میان بگذارید. از مهم ترین بیماری هایی که مصرف متفورمین در آن ها ممنوع است می توان موارد زیر را نام برد :

عفونت های شدید، جراحی و تروما، بیماری و اختلالات کبدی، نارسایی کلیوی، ابتلا به اسیدوز لاکتیک، سوختگی های شدید، اغمای دیابتی، بیماری های قلبی و دهیدراتاسیون

بیشتر بخوانید  کم خوابی باعث بروز دیابت می‌شود

مصرف این دارو در دوران بارداری و شیر دهی ممنوع می باشد مگر این که پزشک تشخیص داده و تحت نظر با کنترل دوز مصرف شود.

 

توجه

دو روز قبل از انجام عمل جراحی یا انجام آزمایشات باید ازمصرف متفورمین خودداری شود.

اگر پس از استفاده علائمی مانند تنفس کوتاه و سریع، اسهال شدید، استفراغ شدید، خستگی و خواب آلودگی غیر عادی، کرامپ های شکمی و عضلانی و درد را مشاهده کردید، مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید…

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : قرص متفورمین، درمانی برای دیابت نوع دو

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *