آیا آسیت درمان می شود؟

آیا آسیت درمان می شود؟

آیا آسیت درمان می شود؟ آسیت به معنای ساده زمانی است که در شکم مایع اضافی جمع می شود و به ورم شکم گفته می شود. موارد مختلفی سبب ایجاد آسیت می شوند که می توانیم سرطانهای گوارشی و سیروز کبدی اشاره نماییم. آسیت از جمله بیماری های است که قابل درمان است و یکی از روش های درمان آسیت خارج کردن مایع شکمی می باشد. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری آسیت با ما در زوم تک  همراه شوید…

آسیت (Ascites)

آیا آسیت درمان می شود؟ : همانطور که اشاره کرده ایم آسیت تجمع مایع در حفره ی شکمی است .ساخت مایع در بین دیواره شکم و اندامهای شکم را آسیت می گویند که نشان دهنده ی فشاربالا در عروق خونی کبد و آلبومین(سطوح پایین پروتئینی) است. اگر آسیت به دلیل نارسایی کبدی یا سیروز رخ بدهد می تواند در قسمت های از پا علائمی چون کبودی یا تورم را دید.

زمانی که فردی مبتلا به بیماری آسیت است با فشار دادن شکم او یا ضربه زدن به وی ، احساس جابه جایی مایع درون شکم صورت می گیرد. می توان گفت که زمانی علائم بیماری آسیت بیشتر می شوند که آب و نمک نیز در بدن انباشته گردد.

آسیت با بزرگی شکم نشان داده می شود و البته این بزرگی شکم شامل مواردی چون تومورها و کیستهای شکمی، ایلئوس ،چاقی، جنین، آسیت است.

علائم بیماری آسیت

معمولا اگر آسیت به صورت خفیف باشد دارای نشانه های خاصی نیست اما اگر شدت آسیت زیاد باشد نشانه های مشخصی را برای بیمار به همراه می اورد که در ادامه به آن ها اشاره شده است:

  1. احساس سنگینی در شکم
  2. نفخ ، برآمدگی شکم و برآمدگی پهلو
  3. احساس جابه جایی مایع درون شکم با فشار و ضربه وارد کردن به شکم (در آسیت شدید)
  4. سوزش سردل و احساس تهوع ، بی اشتهایی بیمار
  5. یبوست
  6. احساس پری پس از میل کردن اندکی غذا
  7. تنگی نفس ( این مورد به علت فشار مایع داخل شکم به پرده ی دیافراگم می باشد).
  8. سرفه شدید (این مورد به دلیل تجمع مایع در پیرامون شش ها است)
  9. تورم در ناحیه پا و مشاهده کبودی(این مورد زمانی رخ میدهد که مبتلا شدن به آسیت به دلیل نارسایی کبدی یا سیروز باشد)
  10. علائم خستگی و کاهش وزن بی علت (در صورتی که آسیب به علت سرطان حاصل شده باشد این موارد میتواند رخ بدهد)
  11. علائمی چون تنگی نفس، خس خس سینه، ناتوانی در حرکت های بدن (در صورتی که مبتلا شدن به آسیب به دلیل نارسایی قلبی باشد این علائم جز شایع ترین ها خواهند بود)
  12. فشار درونی بر دیواره فتق ناف و شکم(این موارد نیز جز نشانه های دیگری از بیماری آسیت به شمار می روند)
  13. وجود کمر درد ( نشانه ی دیگری از آسیت کمر درد است که به دلیل فشارهای فراوان به ماهیچه های کمر اتفاق می افتد).

علائم بیماری آسیت

تشخیص آسیت

  • ماتیته جابجا شونده در دق
  • سونوگرافی

نکته) از نظر بالینی زمانی میتوان تشخیص داد که آسیت برای بیمار رخ داده است که میزان مایع از ۵۰۰ سی سی بیشتر باشد.

علت وجود آسیت

  1. بیماری های کبدی و سیروز (این مورد از شایع ترین علت وجود آسیت است)
  2. تجمع آب و نمک در بدن (این مورد نیز میتواند منجر به تشدید نشانه های آسیت باشد)
  3. نارسایی احتقانی قلبی
  4. آسیب های کلیوی و نارسایی کلیه
  5. انسداد  وریدهای باب تحت تاثیر تشکیل لخته خون و تومور
  6. سرطان های مثل : ریه ، معده ، سرطان کولون ، پستان ، تخمدان، لفت و پانکراس
  7. پانکراتیت یا تورم پانکراس (این مورد زمانی ایجاد می شود که اعتیاد به الکل وجود داشته باشد و ایجاد آسیت پانکراسی را به دنبال داد).

نحوه ی درمان بیماری آسیت

  • اولین درمانی که در خصوص آسیت صورت می گیرد، این است که میزان سدیم در غذا محدود گردد و به دنبال آن مصرف مایع ها نیز کاهش داشته باشد و استفاده از داروهای ادرار آور و دیورتیک برای کاهش میزان حجم خون می باشد که سبب میگردد تا از حجم خون مقداری کاسته شده و درون شکم نیز مایع کم کم با کاهش روبرو شود. بیماران در چنین روشی درمان راحتی را به دنبال خواهند داشت اما فراموش نکنید که داروهای ادرار آور (مدر) عوارضی را نیز داشته اند که میتواند سبب ایجاد ناراحتی بیمار گردد و گاهی دیده می شود که آسیت به صورت خوب با این داروها کنترل نمی گردد.
  • یکی دیگر از مواردی که می تواند در درمان اسیت مفید باشد کشیدن مایع آسیت به تناوب است مثلا در هر 2 هفته یا هر یک ماه اینکار صورت می گیرد. بیمار در چنین شرایطی قطعا با سختی روبرو می شود و نیاز است که برای مدتی موقت بستری گردد اما گاهی تنها درمان آسیت با این روش انجام می شود. در صورتی که آسیت مقاوم باشد نیاز است که مایع آسیت به صورت مکرر تخلیه گردد یا نیاز به ایجاد شنت درون صفاقی و آناستوموز ورید باب به ورید اجوف تحتانی بوده است.
  • در پایان در صورتی که رفع اصلی علت آسیت صورت بگیرد می توان به صورت کلی آسیت را درمان کرد. مثلا برای درمان سیروز از پیوند کبد استفاده می گردد.

نحوه ی درمان بیماری آسیت

آیا روش درمان خانگی وجود دارد؟

روش های خانگی نیز در درمان آسیت یا آب آوردگی شکم به صورت خانگی وجود داشته است که می توان به مواردی چون حمام کردن با نمک اپسوم، تخم شنبلیله، آب سیر، زنجبیل، آب هویج، ماساژ، تربچه، خیار چنبر تلخ، پیاز،  گیاه دارویی پونارناوا، چای قاصدک، سوپ، ریشه‌ی خولان (خار گوزن) اشاره کرد.

حمام کردن با نمک اپسوم: همانطور که در پاراگراف فوق مشاهده کرده اید میتوان از نمک اپسوم به عنوان یکی از روش های درمان استفاده نمود. به این صورت که باید هر شب یا یک شب در میان این روش را تکرار نمایید.

شما به  ۱/۴ فنجان نمک اپسوم و یک لگن آب گرم نیاز دارید . برای شروع باید نمک اپسوم را به آب اضافه نمایید و بخوبی بهم بزنید سپس پاهایتان را برای پانزده یا بیست دقیقه در آب خیس بگذارید. حتما از خودتان پرسیده اید که چگونه این روش تاثیر گذاری خود را نشان میدهد؟ در جواب باید بدانید که وجود نمک اپسوم سبب سم زدایی بدن شده و معمولا تورم پاها را که در زمان مبتلا شدن به آسیت دیده می شود را تسکین خواهد داد. این ماده کاهش تورم را به دنبال دارد و سبب ارام شدن شما خواهد شد.

3/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : آیا آسیت درمان می شود؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *