شناسایی مناطق زلزله خیز تهران

شناسایی مناطق زلزله خیز تهران

شناسایی مناطق زلزله خیز تهران : اخیرا در ایران شاهد زلزله های بوده ایم که خسارت های زیادی را به همراه داشته اند . زلزله جز بلاهای طبیعی است که تقریبا پیش بینی دقیق آن غیر ممکن بوده و در صورت وقوع می تواند تلفات جانی زیادی را به همراه داشته باشد . حتما دو مقاله گسل چیست ؟ و آیا گسل اشتهارد فعال شده است ؟  رو هم بخوانید.

قطعا شما هم می دانید که زلزله های اخیر در تهران سبب شده تا عده ی برای مقابله با زلزله آماده باشند و البته عده ی همیشه نگران از وقوع این حادثه باشند.برخی از نقاط در تهران هستند که جز مناطق زلزله خیز محسوب می شوند و بر روی گسل واقع شده اند . لازم است تا پیش از اینکه اتفاقی رخ دهد ما این مناطق را به خوبی بشناسیم تا احتیاط های لازم در برابر زلزله را انجام بدهیم و همچنین نکات ایمنی را در چنین مکان های فراموش نکنیم.

مناطق پر خطر در تهران کدامند؟

  • ساختمان بانک مرکزی( این ساختمان به برج های دوقلوی نیویورک شباهت داشته است)
  • ساختمان اسناد ملی ایران( این ساختمان روی گسل بزرگ سید خندان واقع شده است)
  • ساختمان روزنامه اطلاعات ( این ساختمان در کنار گسل در زیربزرگراه جهان کودک می باشد و ساختمان گسل سید خندان در پشت آن واقع شده است)
  • ساختمان بنیاد مستضعفان(این ساختمان در کنار گسل تلویزیون می باشد)
  • ساختمان وزارت راه (این ساختمان واقع در بین دو گسل تلویزیون و عباس آباد می باشد)
  • مجموعه ساختمان های کتابخانه ملی ایران( این ساختمان جز سازه های می باشد که دانشجویان مهندسی عمران از آن بازدید می کنند و بروی طاقدیس های داوودیه واقع شده است)
  • ساختمان های مدرن و مسکونی آتی ساز در کنار هتل اوین ( این ساختمان ها در مکان تقاطع گسل محمودیه و گسل عمود بر آن می باشد)
  • پل معلق تهران یا همان پل پارک وی( این پل دقیقا در تقاطع خیابان ولیعصر و بزرگ چمران است که روی گسل محمودیه واقع شده است)
  • پل بزرگراه صدر روی خیابان دکتر شریعتی(این پل گسل قیطریه را قطع نموده است)

مناطق زلزله خیز تهران

شناسایی مناطق زلزله خیز تهران : یکی از منطقه های تهران که به عنوان امن ترین منطقه تهران در زمان زلزله است ، ارگ قدیم تهران می باشد.این منطقه امن  شامل حد فاصل بین  خیابان شوش، هفده شهریور، انقلاب و کارگر جنوبی می باشد که در این محدوده قسمت های مثل میدان بهارستان ،بازار تهران، خیابان مولوی،میدان امام خمینی، محله امیریه و خیابان جمهوری وجود داشته است.انگونه که به نظر می آید مکان یابی های که در گذشته انجام شده بسیار بهتر از مکان یابی های امروزه است ولی مشکل اینجاست که خانه های که در این قسمت ها هستند بیشتر قدیمی بوده و بافت های کهنه ی داشته اند.

بیشتر بخوانید  زلزله در عراق و ایران

برخی از خبرگزاری ها اعلام کرده اند که گسل ری به عنوان یکی از خطرناک ترین گسل های شهر هستند این در حالی می باشد که در نیمه جنوبی شهر حدود هفتاد درصد بافت های فرسوده را شامل می شود.یکی از پر چالش ترین منطقه های تهران که از نظر میزان بافت های فرسوده مطرح است منطقه 15 است که بعد از آن منطقه های ۱۲،۱۷،۱۰ واقع شده اند.باید دقت داشت که بافت های فرسوده ی دیگری در شهر وجود دارد که مرکز های درمانی و مدارس را شامل می شود و در مقابل زلزله مقاوم نیستند و جایی نگرانی دارند. با وجود اینکه سه گسل اصلی شمال ، شرق و گسل ری در تهران هستند کمتر جایی را می توان در پایتخت دید که در فواصل مناسبی از این گسل ها واقع شده باشند.

شروغ گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک است و تا  فرحزاد و حصارک و بعد از آن به سمت غرب امتداد خواهد یافت.در مسیر این گسل قسمت های مثل تجریش ، نیاوران ، فرمانیه ، الهیه  را شامل می شود.
یکی از گسل های کشور که اگر فعالیت داشته جز پر تلفات ترین گسل های کشور است گسل ری در جنوب می باشد که شروع آن از جاده خاوران است و با عبور از دولت‌آباد و حرکت بروی جاده کمربندی تهران در حد فاصل کوره‌های آجرپزی چهار دانگه ختم می شود.

گسل شرق جز گسل های است که می تواند قوی ترین زلزله ها را در بر داشته باشد و قسمت شرق به تهران ورود پیدا کرده و از اراضی سرخه حصار عبور کرده است و بروی بزرگراه شهید بابایی تا مجیدیه حرکت نموده است و در نهایت در سید خندان به پایان رسیده است.اکثر حریم های انتقال نیروی شهر تهران هم در روی همین گسل های زلزله وجود داشته اند.

تک گسل ملاصدرا از خیابان شریعتی تا شهرک غرب است و سبب شده که شهرک غرب، سعادت آباد، میرداماد و محلات ونک را غیر ایمن و پر خطر کند.

مقالات مرتبط :

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : شناسایی مناطق زلزله خیز تهران

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *