رژیم غذایی کبد چرب : برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟

رژِیم غذایی برای کبد چرب

رژیم غذایی کبد چرب: برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟ یکی از مشکلاتی که در دنیای صنعتی امروز بسیار دیده می شود، کبدچرب است که به علت کاهش تحرک و رژیم های غذایی نادرست به وجود می آیند. کبدچرب را می توان جز اختلال های مزمن و بی علامت کبدی دانست که به دلیل جمع شدن چربیها و التهاب در کبد رخ میدهد. زمانی که تشخیص کبد چرب داده شود بیمار باید از رژیم های غذایی مناسب استفاده کند و همچنین ملاحظاتی را برای خود در نظر بگیرد.

از اصلی ترین دلایل کبد چرب در ایران می توان به مواردی چون سوءتغذیه، اضافه وزن، بالابودن چربی خون اشاره نمود. البته در کشورهای دیگر شایع ترین دلیل برای بروز کبد چرب مصرف زیاد الکل می باشد.


مقاله مرتبط : درمان کبد چرب


راهکارهای برای درمان کبد چرب

در طب سنتی رژیم های غذایی وجود دارد که می توان برای کبد چرب از آنها استفاده کرد و بسیار موثر نیز می باشند. به محض اینکه کبد چرب تشخیص داده شود باید برای درمان آن اقدام کرد و سادگی از کنار آن نگذریم چون مثل چربی شکم نیست.

لازم است بدانید که لایه های چربی به آهستگی روی کبد رشد می کنند و می توانند سبب بروز سوءهاضمه شدید شوند. افراد در بیشتر مواقع زمانی که متوجه بیماری شان می شوند اصلا به آن دقتی نمی کنند و فکر می کنند که به صورت طبیعی کبد چرب شان برطرف می شود.

در بیشتر افرادی که چاق هستند کبد چرب دیده می شود ولی اصلا به سن خاصی مرتبط نمی شود و حتی کودکان نیز ممکن است به کبد چرب مبتلا شوند ولی اصلی ترین دلیل پدید آمدن آن پرخوری و نداشتن تحرک های کافی می باشد.

افرادی که به کبد چرب مبتلا می شوند پوست شان سفید است و بدن سست و لختی داشته است. همچنین در کل بدنشان احساس سنگینی یا کرختی داشته اند و وقتی غذای چرب و سنگین می خورند در قسمت بالای شکمشان و در سمت راست احساس سنگینی یا درد دارند.

رژیم غذایی کبد چرب: برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟ از نشانه های دیگری که افراد کبدچرب داشته است ،نداشتن پوستی دارای طراوت و شاداب است و همچنین با لمس بدنشان سردیشان به صورت کامل احساس می گردد و بیشتر از گرمایی بودن شکایت می کنند.

کبد چرب

پیشگیری از بروز مشکلات کبدی

با وجود اینکه همواره توصیه می شود مصرف آب را فراموش نکنید و روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید ولی بهتر است اصول صحیح خوردن آب را نیز فراموش نکنید. مصرف آب نباید قبل از غذا یا در میان غذا باشد.

اگر قصد دارید آب بنوشید حتما یک ساعت قبل از غذا یا دو ساعت پس از آن اینکار را انجام بدهید. زمانی که از مایعات استفاده می کنید به دمای آنها دقت نمایید نباید آب زیادی یخ یا گرم باشد چون هر چقدر سرد تر باشد به بدن شما آسیب زیادتری را وارد می کند.

خوردن آب سرد در زمان صبح به شکل ناشتا، میانه خواب و بعد از بیدار شدن ناگهانی ، پس از رابطه جنسی، پس از حمام و بعد از ورزش برای شما مضر است. مصرف آب به میزان نیاز و برای رفع تشنگی باشد. دقت داشته باشید که تشنگی نیز می تواند آسیب های زیادی را به بدن برساند.

رژیم غذایی کبد چرب: برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟ از خوردن زیادی از حد آب یا ماندن در حالت زیاد تشنگی خودداری نمایید.

برای کبد چرب چه بخوریم؟

برای افرادی که کبدشان چرب است غذاهای زیادی وجود داشته است ولی برای شروع می توانید میزان مصرف کالری را کم کنید. غذاهای که کربوهیدرات‌های پیچیده داشته اند و دارای فیبر و پروتیئن هستند می توانند در بدن احساس سیری زیادتری را به وجود بیاورند و سبب ایجاد انرژی یکنواختی شوند.

اگر می خواهید یک رژیم غذایی مناسب دریافت نمایید می توانید به متخصص تغذیه مراجعه نمایید تا با توجه به وضعیت سلامتی و نوع ذائقه ی بیمار یک رژیم غذایی مناسب برای او در نظر گرفته شود.
بیماران کبدی بهتر است از مواردی مثل سیر، اسیدهای چرب امگا3 ،قهوه، بروکلی، چای ،گردو، آوکادو، سویا و پروتئین وی استفاده نمایند و همچنین از مواردی مثل شکر و قند اضافی، غلات تصفیه شده ،غذاهای نمک دار یا سرخ شده ،گوشت پرهیز نمایند.
هر کسی باید در زندگی خود ورزش کردن را در اولویت کارهایش قرار دهد زیرا برای هر کسی مهم و مفید است اما بیماران کبد چرب باید به این موضوع بیشتر اهمیت بدهند.

شما می توانید با بدست آوردن تناسب اندام خودتان و همچنین کاهش وزن های اضافی به کم شدن علائم کبد چرب کمک کنید. حتی سی دقیقه ورزش کردن با شدت متوسط به صورتی که در هفته 3 تا 5 بار باشد می تواند به فرد کمک کند تا احساس بهتری را داشته باشد و تخفیف های را در علائمش به وجود بیاورد.


غلبه بر این بیماری می تواند با کمتر نشستن نیز حاصل گردد. استفاده از میزهای ایستاده یا انجام تمرین های کششی در روز صبح و پیاده روی کردن بر روی تردمیل در زمان دیدن تلویزیون می توانند سبب افزایش میزان فعالیتهای در طول روز گردد.

کاهش وزن در افراد دارای کبد چرب

در افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند نباید کاهش وزن با سرعت زیادی باشد چون علاوه بر اینکه می تواند بیماری را زیادتر کند بلکه هیچ نفعی برای بیمار نداشته است. برای اینکه چربی را از کبد تخلیه نمایید باید به ارامی وزن را کاهش دهید و برای مدت طولانی از رژیم غذایی مناسب استفاده نمایید.

کاهش وزن

آیا می تواند برای کنترل بیماری از مکمل ها استفاده کرد؟

رژیم غذایی کبد چرب: برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟ خوشبختانه در ایران مکملهای غذایی فیبری پروتئینی زیادی وجود داشته است که برای بیماران کبدی مفید می باشد. فیبر سبب عدم جذب کلسترول می گردد و پروتیئن موجب می شود تا احساس سیری به وجود بیاید و همچنین با وجود احساس ضعف، وزن را کاهش می دهد.

عموما برای درمان این بیماران به صورت قطعی داروی موثری وجود نداشته است. البته داروهای وجود دارد که می تواند نقش کمک دهنده ی برای شما داشته باشد ولی مهم است که یک رژیم غذایی موثر را داشته باشید.

برای کاهش میزان چربی خون می توان مصرف غذای کم چرب و حذف مواردی چون شیرینی،شکر و… را در اولویت قرار داد.

درمان های خانگی کبد چرب

برای درمان های کبد چرب می توانید از مواد زیر نیز استفاده کنید:

  • سرکه سیب
  • لیموترش
  • گیاه قاصدک
  • چای سبز
  • زردچوبه
  • شیرین بیان
  • پاپایا
  • ریشه زنجبیل
  • سبزیجات خام
  • سیب زمینی شیرین
  • خارمریم
  • موز

سرکه سیب

منبع : health line

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : رژیم غذایی کبد چرب : برای درمان کبد چرب چه بخوریم؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *