تفاوت دوقطبی و اسکیزوفرنی

تفاوت دوقطبی و اسکیزوفرنی چیست؟

تفاوت دوقطبی و اسکیزوفرنی : در یک تعریف کلی می توانیم بگوییم که دوقطبی و اسکیزوفرنی جز بیماریهای روانی هستند که با یکدیگر تفاوت های اساسی نیز داشته اند ولی گاهی عده ی هر دوی آن ها را کاملا شبیه به یکدیگر می دانند و با هم اشتباه می گیرند که لازم است ما در چنین شرایطی از خصوصیت ها و ویژگی های آن ها به خوبی مطلع باشیم تا بتوانیم تشخیص و آگاهی درست را در مورد هر کدام از آن ها داشته باشیم.

در ادامه این پست می توانید تعریف بیماری دو قطبی و اسکیزوفرنی را مطالعه نمایید و همچنین در مورد علائم و تفاوت های آن ها نیز آگاهی پیدا کنید.با ما همراه شوید..

اختلال دو قطبی چیست؟

اختلال دو قطبی را می توانیم نوعی اختلال مغزی بدانیم که در فرد مبتلا سبب بروز علائمی به صورت ناگهانی می شود که این تغییرها در میزان فعالیت بیمار، رفتار و انرژی او دیده می شود. این اختلال را با نام های دیگری مثل اختلال خلقی و اختلال عاطفی نیز می شناسند.

وقتی بیماری به این اختلال مبتلا باشد ،حالت وی از هیجان زیاد یکباره به افسردگی تغییر خواهد کرد و حتی این موارد منجر به مختل شدن فعالیت های روزانه بیمار خواهد شد.


مقاله مرتبط : داروی اسکیزوفرنی چیست؟


در صورتی که شخصی به این اختلال مبتلا شود حتما به روان درمانی و روان پزشک نیاز خواهد داشت تا بتواند این علائم را کنترل نماید و به فعالیت های زندگی خود ادامه بدهد. البته در خصوص این بیماران نیز فراموش نکنید که ممکن است دست به خودکشی بزنند و فکر اینکار نیز در سرشان باشد و لازم است که در صورت وجود چنین طرز تفکری به پزشک مراجعه کرد.

دوقطبی

همواره توصیه می شود افراد مبتلا به اختلال دو قطبی ، در روز به میزان کافی بخوابند و برای خودشان سبک نسبتا پایداری را در زندگی پیش بگیرند و همچنین از تکنیک های مختلف استفاده کنند تا بتوانند بر استرس و اضطراب شان غلبه کنند و یک رژیم غذایی سالم را برای خود انتخاب نمایند.

اسکیزوفرنی چیست؟

نوعی اختلال روانی می باشد که ظهور آن معمولا در پایان دوره نوجوانی تا اوایل بزرگ سالی رخ می دهد و می توان گفت که علائمی مثل مشکلات شناختی و وهم و توهم داشته است. این اختلال معمولا مثل یک مشکل تمام العمر بوده که در بسیاری از موارد به طرز آهسته ی اتفاق می افتد که فرد اصلا متوجه آن نمی شود.

برخی از کارشناسان اینگونه می گویند که اسکیزوفرنی بیماری های مختلف را در غالب یک بیماری نشان میدهد و علائم مختلف مثل افکار ناخوشایند، توهم و… را پدید می آورد. بسیاری از افرادی که به این اختلال روانی مبتلا هستند خودشان نمی توانند کارهایشان را انجام بدهند و در واقع به دیگران متکی می باشند.

اسکیزوفرنی

بهتر است بدانید در برخی از بیماران این علائم به صورت واضح قابل تشخیص است ولی در عده ی نیز اصلا نمی توان این علائم را تشخیص داد تا زمانی که آنها این خلل را تشخیص ندهند همه چیز خوب به نظر می آید.


مقاله مرتبط : فرق افسردگی با اسکیزوفرنی


تفاوت ها…

اسکیزوفرنی
تفاوت دوقطبی و اسکیزوفرنی : علائم اولیه اختلال دو قطبی شامل آشفتگی در خلق و خو می باشد و بروز آن در نوسان های خلقی شکل می گیرد و در واقع با حالت شیدایی یا افسردگی همراه می باشد. با این وجود باید بدانید که اسکیزوفرنی  نیز بر روی حالتهای روانی بیمار تاثیر گذار می باشد ولی اصلی ترین عامل اسکیزوفرنی  را نمی توانیم اختلال خلقی بدانیم.
عموما شیزوفرنی را نیز با  اختلال روانی می شناسند و روان‌پریشی یا پسیکوز  را عامل اصلی آن می دانند که بیانی دیگر ناتوانی در تشخیص واقعیت از خیال می باشد.
جالب است بدانید که اسکیزوفرنی  به میزان اختلال دو قطبی شایع نیست و علائمهای اسکیزوفرنی در مردان زودتر از بانوان بروز می دهد.
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تفاوت دوقطبی و اسکیزوفرنی

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *