سیب اصلاح شده ژنتیکی که قهوه‌ای نمی‌شود!!

اگر که دقت کرده باشید، حتما می‌دانید که سیبی که برش داده می‌شود، تنها پس از چند دقیقه‌ رنگش به ‌سرعت تغییر کرده و رفته رفته قهوه‌ای می‌شود. اما متخصصین Okanagan در آمریکا به تازگی موفق به تولید سیب‌های اصلاح شده‌ای شده‌اند که با سرعت بسیار کمتری تغییر رنگ می‌دهند و زمان بیشتری طول می‌کشد که رنگشان از سفید به قهوه‌ای تبدیل شود. این سیب که با نام تجاری Arctic Apples شناخته می‌شوند، از ماه دیگر وارد بازار آمریکا خواهد شد.

تقریبا همه گیاهان حاوی آنزیمی به نام “اکسید پلی فنل (polyphenol oxidase) ” هستند. این آنزیم که معمولا با نام PPO شناخته می‌شود، عامل اصلی قهوه‌ای شدن سیب بوده و هنگامی که در معرض اکسیژن قرار می‌گیرید، باعث تغییر رنگ سیب می‌شود.

متخصصین Okanagan در نظر دارند که این سیب‌ها را به صورت برش داده شده و تکه تکه به فروش برسانند، تا توانایی این سیب‌ها را در برابر تغییر رنگ به خوبی نشان دهند. البته طبیعتا این سیب‌ها نیز پس از مدتی تغییر رنگ داده و قهوه‌ای می‌شوند، ولی این فرایند سه هفته طول می‌کشد!!

طبق یادداشتی که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده منتشر شده است، Okanagan ژنی را در این سیب‌ها قرار داده است که در برابر قهوه‌ای شدن مقاومت می‌کنند. اگرچه ظاهر و کیفیت این سیب‌ها کاملا قابل مقایسه با سیب‌های معمولی می‌باشد.

این شرکت فعلا کار خود را با ۸۵۰۰۰ درخت شروع کرده است و البته محل این درخت‌ها را هنوز مشخص نکرده است، تا احتمالا بتواند آن‌ها را از معترضین و مخالفین اصلاح ژنتیکی میوه‌ها دور نگه دارد. و البته طبق گزارشاتی که ارائه شده، تعداد این درخت‌ها به مرور افزایش یافته و در بهار امسال به ۳۰۰ هزار درخت، و تا سال ۲۰۱۸ به ۵۰۰ هزار درخت خواهد رسید.

در ویدیوی زیر می‌توانید تفاوت تغییر رنگ سیب اصلاح شده را با سیب معمولی مشاهده بفرمایید:

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : سیب اصلاح شده ژنتیکی که قهوه‌ای نمی‌شود!!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *