دستگاه اسکیمر

اسكيمر

دستگاه اسکیمر  : بانک ها را می توان به عنوان یکی از اصلی ترین مهره ها در اقتصاد کشور دانست . مردم همواره پولهای خود را در بانک میگذارند تا علاوه بر مزیت های که برای خودشان به همراه دارد بتوان این پول ها را در اقتصاد کشور نیز سهیم کرد. هیچ گاه شاهد فاش شدن اطلاعات کارت های بانکی از سوی بانک نخواهیم بود. همانطور که می دانیم مردم نسبت به بانک ها اعتماد دارند اما افرادی سودجو نیز در میان وجود دارند که سعی می کنند این اعتماد را از بین ببرند. پلیس فتا همیشه خبرهای مبتنی بر برداشت های غیر مجاز به روش اسکیمر را به کاربران می دهد و از آنها می خواهد که به نکات ایمنی دقت کنند.

استفاده از کارت های عابر بانک این روزها در بین مردم بسیار رواج داشته است تا جایی که می بینیم مردم در سوپرمارکت ها ، فروشگاهها ، مراکز خرید و …. از کارت های عابر بانک استفاده می کنند و این روزها کمتر  پول های نقدی بکار می رود . البته استفاده اینترنتی نیز وجود دارد که با وجود دارا بودن امنیت بالا ممکن است سرقت اطلاعات کاربری و سرقت پول به وسیله حملات فیشینگ و … نیز اتفاق بیوفتد .

اسکیمر

متاسفانه این روزها سرقت هم حرفه ی شده است و مشاهده می کنیم سارقان دیگر به صورت گذشته اقدام نمی کنند و سرقت های به شکل اسکیمینگ (Skimming) در بین آنها وجود دارد .

این چنین سرقتی به واسطه عابربانک شکل می گیرد و چگونگی سرقت در چنین مواردی بسیار ساده می باشد البته شاید بکار بردن واژه ساده در این چنین سرقتی درست نباشد زیرا سارق به صورت حرفه ی این کار را انجام میدهد.

در ادامه این مطلب میخواهیم در مورد چگونگی این سرقت ها را به وسیله دستگاه اسکیمر بیان کنیم . با زوم تک همراه باشید.

 

دستگاه اسکیمر چیست ؟

اگر بخواهیم در یک جمله دستگاه اسکیمر را تشریح کنیم می توان این گونه گفت : دستگاه اسکیمر قابلیت کپی کردن اطلاعات کارت های اعتباری بانکی را دارد و  در کنار دستگاه کارت خوان و عابر بانکها نصب می گردد.

 

 چگونگی سرقت

سارقان برای اینکه این سرقت را انجام بدهند اقدام به اتصال بخش جدیدی به عابر بانک می نمایند که از نظر ظاهری با شکل اصلی دارای کمی تفاوت می باشد ؛ این قطعه در قسمت ورود کارت نصب می شود .  در اینجا سوال مطرح است که این قطعه چه کمکی به سارقان می نماید ؟ سارقان به وسیله این قطعه می توانند شماره کارت افراد را در دسترس داشته باشند زیرا این اطلاعات در قطعه ذخیره می گردد. شاید به خودتان بگوییم داشتن یک شماره کارت که نمی تواند بدون داشتن رمز برای سارقان مفید باشد.

سارقان متاسفانه فکر این قسمت را نیز کرده اند برای اینکار در اسکیمینگ دو روش مطرح می باشد .

در روش اول بدین شکل است که اقدام به نصب یک دوربین در کنار قطعه (قطعه نصب شده در ورودی کارت) می نمایند که بتوانند زمان وارد کردن رمز به وسیله کاربر آن را ضبط کنند البته این دوربین به قدری کوچک است که قابل دید نیست و برای مردم تشخیص چنین اسکیمری سخت می باشد.

بیشتر بخوانید  افزایش میزان سرقت ارزهای دیجیتال

در روش دوم روی کیبورد قبلی عابر بانک یک کیبورد جدید می گذارند که باز هم مانند قطعه به شکل اصلی شباهت داشته است . به وسیله این کیبورد اطلاعاتی که کاربر وارد می کند ضبط می گردد.

اسکیمرالبته باید دقت داشته باشیم که چنین اسکیمرهای از اسکیمر کارت خوان ها سخت تر می باشند. سارقان بعد از اینکه اطلاعات کارت و رمز عبور کاربران را بدست آورند آنها را در یک کارت خام قرار می دهند و سپس می توانند به دستگاه عابر بانک بروند و وجه مورد نظر یا انتقال و …. را انجام دهند یا حتی به وسیله کارت کالایی را خریداری نمایند. البته نباید فراموش کرد که کارت های خام در بانک ها به هر کسی داده نمی شوند.

اسکیمر

در تصویر بالا شاهد نصب یک اسکیمر در دستگاه ATM هستیم . 

 

دستگاه اسکیمر چگونه سبب فاش شدن اطلاعات کاربران می گردد؟

دستگاه اسکیمر برای بانک ها یک تهدید به شمار می آید ولی در نهایت یک ایده بسیار جالب می باشد.  نکته منفی این موضوع این است سارقانی در ایران وجود دارد که از این روش استفاده می کنند اما برخی از آنها در دام پلیس افتاده اند  . این مسئله نیز راه حلی دارد و بانک ها می توانند روی عابر بانک ها یک دستگاه آنتی‌اسکیمر (Anti Skimmer) نصب کنند. بانک ها در حال حاضر موظف هستند که از چنین دستگاههای روبروی عابربانک ها استفاده کنند البته قیمت گرانی نیز برای بانک ها ندارند ( حداقل قیمت 1میلیون و 800 هزار تومان و حداکثر 5میلیون 600هزار تومان) .

اسکیمرمتاسفانه فعلا این موضوع در تمامی بانک ها انجام نشده است ولی بانک مرکزی قانونی را برای بانک ها لحاظ کرده است که آنها را مجبور به نصب آنتی اسکیمر می نماید.

دقت کنید فقط عابر بانک ها نیستند که می توانند از طریق اسکیمر ها اطلاعات کاربران را ذخیره کنند بلکه کارت های خوان های فروشگاهی نیز از این موضوع در امان نیستند .

در بسیاری از مراکز به مشتریان توصیه می شود که حتما خودتان از کارت خوان استفاده کنید زیرا در اندک موارد دیده شده که  سارقان اقدام به نصب دستگاه اسکیمر روی دستگاه می کنند و کارت خوان را پشت پیشخوان قرار می دهند البته ممکن است متاسفانه سارق همان فروشنده باشد و در نهایت زمانی که برای مشتری کارت می کشد و رمز را نیز وارد می کنند به آسانی تمامی موارد در اختیار او قرار بگیرد.

برخی از بانک ها برای اینکه از این موضوع پیشگیری کنند اقدام به نصب یک زبانه ی سبز رنگ در ورودی دستگاهها می نمایند.

سعی کنید در تمامی موارد برای هر خرید و یا استفاده ی از کارت عابر بانک ، همه ی موارد ایمنی را به دقت رعایت کنید تا دچار چنین مشکلاتی نشوید و هیچ گاه اقدام به ارائه اطلاعات کارت به افراد ناشناس نکنید .

نکته ) هیچ گاه در زمان خرید با صدای بلند رمز کارت خود را برای فروشنده بیان نکنید .

نکته ) سعی کنید از فروشگاههای خرید کنید که معتبر باشند .

نکته ) اسکیمر یعنی کپی کردن غیر قانونی داده‌های نوار مغناطیسی کارت بانکی بر روی کارت دیگر است.

 

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : دستگاه اسکیمر

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *