برترین نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور

the-5-best-ways-to-store-passwords-safely

اگر برای وبسایت‌های مختلف از پسوردهای متفاوت استفاده می‌کنید (که واقعاً بهتر است این کار را انجام دهید.) تعداد زیادی رقم و عدد د شکل‌های مختلف را باید در ذهن بسپارید. کاری که اگر یک کاربر حرفه‌ای وب هستید و با تعداد زیادی وبسایت سروکله می‌زنید، می‌تواند بسیار سخت باشد. در زیر، پنج تا از بهترین روش‌هایی که برای مدیریت پسوردها به شکلی امن و مطمئن وجود دارد را به شما معرفی می‌کنیم.

استفاده از مرورگر

تمام مرورگرهای مدرن امروزی، یک ابزار مدیریت پسورد ساده درون خود دارند. برای مثال، لیستی از تمام سایت‌هایی که در آن وارد شده‌اید و پسوردهای ذخیره شده را از مسیر Settings > Show Advanced Settings < Manage Passwords بیابید. در فایرفاکس، در Options، بخشِ Security، بر روی Saved Logins کلیک کنید. (لیستی از تمام اکانت‌ها، که برای دیدن پسوردهای ذخیره شده باید بر روی دکمه‌ی Show Passwords کلیک کنید.). سافاری، اپرا و Edge همه دارای ابزارهای مشابهی هستند که به شیوه‌ی مشابهی درون Settings قابل دسترسی‌اند.

وضعیت در اندروید هم تقریباً چیزی شبیه به همین است. نسخه‌های اندرویدی این مرورگرها همه دارای چنین ابزاری هستند. اما چیزی که بسیار کاربردی است و به تازگی به اندروید جدید اضافه شده، این است که مثلاً یک اپلیکیشن که نسخه‌ی آنلاین هم دارد (مثلا اینستاگرام) می‌تواند پسورد مربوط به اکانت شما را درون خود وارد کند. یعنی بدون ورود پسورد، و صرفاً با یکبار ورود آن در کروم (دسکتاپ یا اندروید) پسوردها درون اپلیکیشن‌ها هم وارد می‌شوند. گوگل صفحه‌‌ای دارد که لیستی است از تمام اکانت‌ها و پسوردهای آن‌ها که در طول استفاده از کروم (هم دسکتاپ و هم اندروید) ذخیره کرده است.

تنها چیزی که استفاده از این ابزارهای مدیریت پسورد را ناامن می‌کند این است که هر کسی پشت کامپیوتر شما بشیند و یا از گوشی‌تان استفاده کند، به دلیل حالت خودکاری که این ابزارها در وارد کردن پسورد دارند، می‌تواند به سایت‌ها و حساب‌های شما دسترسی داشته باشد. پس اگر می‌خواهید از این ابزارهای فوق‌العاده ساده و راحت استفاده کنید، باید مطمئن شوید که پسورد خوب و قوی از موبایل/PC شما محافظت می‌کند.

1Password

1Password اندروید، ویندوز، مک و آی‌اواس را پوشش می‌دهد و برای همه‌ی سرویس‌هایش به غیر از ویندوز باید پول پرداخت شود. (برای نسخه‌ی اندرویدی، استفاده از نسخه‌ی کرک‌شده از طرق معمول -استفاده‌ از وبسایت‌های ایرانی- ممکن است.) کار با این نرم‌افزار ساده و راحت است و پسوردها را امن و رمزگذاری شما برای شما نگه داری می‌کند.

the-5-best-ways-to-store-passwords-safely2ویژگی دیگر این ابزار، افزونه‌ایست که برای اپرا، فایرفاکس، کروم و سافاری قابل دسترسی است. این افزونه به شما امکان می‌دهد تا هر وبسایتی را با یک کلیک login کنید. پس از گذاشتن یک پسورد اصلی برای ورود به نرم‌افزار و نصب آن بر روی مرورگری که استفاده می‌کند، کافی است به یک وبسایت وارد شوید، بر روی لاگین کلیک کنید تا پنجره‌ی 1password باز شود و از شما بخواهد پسورد و اکانت را وارد و آن را ذخیره کنید. (اگر پسورد بر روی مرورگر ذخیره شده، کافیست از اکانتتان خارج شوید و سپس بر روی لاگین کلیک کنید تا بدون نیاز به ورود پسورد به 1password، اکانت و پسوردش را برایتان ذخیره کند.)

بیشتر بخوانید  آیا باید از مدیر رمز عبور استفاده کنیم؟(نظرات کارشناسان امنیت سایبری)

1password منحصر به پسورد نیست؛ اطلاعات بانکی و چیزهایی از این قبیل را هم می‌شود در آن وارد کرد.  سادگی و راحتی کار با این نرم‌افزار فوق العاده است و قابلیت‌های ریز و کاربردی آن حسابی به کار خواهند آمد.

Dashlane

Dashlane پسورد شما را به خاطر می‌سپارد، فرم‌های آنلاین را پر می‌کند و کاملاً رایگان است. همانند 1password، پسوردها را رمزگذاری کرده و همه چیز را امن نگه می‌دارد. dashlane برای اندروید، ویندوز، مک و تمام مروگرهای اصلی قابل دریافت است.the-5-best-ways-to-store-passwords-safely2 (2)

یک قابلیت کاربردی این نرم‌افزار این است که می‌تواند پسورد شما را پس از یک مدت زمان مشخص تغییر دهد و با همان دوباره لاگین کند. همینطور این نرم‌افزار سلامت پسورد شما یا همان احتمال شکسته شدنش را به شما می‌گوید و مثل باقی نرم‌افزارهای مشابه password generator دارد که کار تولید پسوردهای امن را انجام می‌دهد.

LastPass

lastpass همیشه در رتبه‌های نخست مربوط به برترین نرم‌افزارهای مدیریت پسورد است؛ ساده، راحت، امن و کاربردی. کاملاً رایگان است (تا وقتی که از یک دستکاه استفاده می‌کنید.) و می‌تواند علاوه بر پسورد اطلاعات دیگری را هم ذخیره کند. برای ذخیره یک سایت و اکانت و پسورد مربوط به آن، همانند باقی نرم‌افزارها وارد یک سایت شده و لاگین کنید تا افرونه‌ی lastpass خودکار آن را ذخیره کند.

the-5-best-ways-to-store-passwords-safely1.jpgLastpass هم از نحوه‌ی مشابهی در رمزگذاری این اطلاعات استفاده می‌کند (که باعث می‌شود از نظر امنیتی تفاوتی بین اینها نباشد؛ مسئله این است که شما از ظاهر و امکانات کدام یک راضی هستید). یک ویژگی کاربردی دیگر این نرم‌افزار، همانند دو نرم‌افزار دیگر، این است که می‌توان در گوشی‌های موبایلی که قابلیت اثر انگشت دارند، به جای Master password (پسوردی که خود نرم‌افزار با آن باز می‌شود) از اثر انگشت استفاده کرد.

در انتها با توجه به امکانات مشابه این نرم‌افزارها، باید همه را نصب کرده و نگاهی به ظاهر و ویژگی‌های جزئی آن‌ها انداخت تا بتوان تصمیمی قطعی برای استفاده از هر یک از این ها  گرفت.

منبع

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : برترین نرم‌افزارهای مدیریت رمز عبور

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *