روزانه غذاهای زیادی در تنوع طعم، رنگ، بو و مزه مصرف می کنیم. اما آیا می دانیم هر یک از این غذاهای خوشمزه ممکن است ما دچار بیماری های جدی همانند سرطان کند؟ بنابراین، شاید اگر بدانیم چه چیزی مصرف می کنیم اوضاع تغذیه ای ما تغییر کند. پس چه بهتر که برخی غذاهای سرطان زا را بشناسیم تا بتوانیم تا حدی از ابتلا به بیماری ها پیشگیری کنیم.
نوشابه گازدار
نوشابه ها مملو از قند هستند. و منبع خالی از کالری برای سلامت شما بسیار مضرند. علاوه بر افزایش وزن، التهاب و مقاومت در برابر انسولین این نوشیدنی های شیرین کافئین دار می توانند به بیماری ریفلاکس معده و مری منجر شوند.
این وضعیت موجب نشت اسید معده به مری شده و همراه با درد و سوزش است.
یک مجله تغذیه آمریکایی گفت: “کسانی که نوشابه مصرف می کنند نسبت به کسانی که آن را مصرف نمی کنند، بیشتر در معرض خطر سکته هستند.”
نوشابه ها میزبان مقدار بسیار زیادی از رنگ های مصنوعی و مواد شیمیایی هستند. بنابراین تعجب آور نیست که نوشیدن نوشابه ها به خطر بالاتر از ابتلا به سرطان منجر شوند.
چیپس
چه کسی مزه شور چیپس سیب زمینی تُرد را دوست ندارد؟ در حالی که چیپس ها بسیار خوشمزه هستند اما اثرات منفی ای روی معده تان می گذارند.
چیپس ها سرشار از کالری و چربی هستند. بنابراین خوردن آن ها ناخواسته باعث افزایش وزن می شود.
شما در خریدن چیپس ها نباید به مارک های معروف فکر کنید! حتی برندهای مشهور هم از چربی و سدیم بسیار بالا در درست کردن چیپس هایشان استفاده می کنند که منجر به افزایش فشار خون می شود.
از آن جا که چیپس ها حاوی مواد نگهدارنده مصنوعی و رنگ هستند. و در دمای بسیار بالا سرخ می شوند. در این فرآیند ماده ای سرطانزا تحت عنوان “آکریل آمید” تشکیل می شود که در سیگارها هم یافت شده است.
غذاهای رژیمی
به گوشتان آشناست، نه؟ ما به این غذاها اصطلاحا “رژیمی” می گوییم.
شیرین کننده های مصنوعی! رنگ های مصنوعی! مملو از مواد شیمیایی!
این غذاها که غالبا به رنگ های تُند قرمز و زرد هستند، حاوی مواد سرطان زا هستند. با توجه به پژوهش های مرتبط در این زمینه، برخی از این غذاها هنوز در حال تولید هستند و روزانه توسط هزاران نفر مصرف می شوند.
پس اگر رژیم هستید یا قصد رژیم گرفتن دارید، جذب واژه “رژیمی” نشوید!
ترشی جات
با توجه به مطالعات اخیر، ترشی جات خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
دانشمندان با مشاهده وضعیت افرادی که به طور منظم ترشی مصرف کرده اند نسبت به کسانی که مصرف نکرده اند دریافتند این افراد 50% بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده قرار می گیرند.
در دراز مدت این تحقیق کمک کرده است تا دلیل احتمالی ابتلا به سرطان معده در میان آسیایی ها که به ترشی جات علاقه وافری دارند، شناخته شود.
ماهی پرورشی
همچنان که ماهی غالبا یک نوع گوشت بسیار سالم سرشار از پروتئین، چربی های خوب و اسیدهای چرب به شمار می آید، از سوی دیگر می تواند مضر هم باشد.
در مطالعه اخیر از دانشگاه آلبانی، ماهی پرورشی (سالمون، تیلاپیا، روغن) مملو از پادزهر، آفت کش و مقاوم در برابر شعله آتش می باشد که هر یک از این مواد به تنهایی مرتبط با سرطان است.
ذرت بو داده
فیلم که بدون پاپ کورن جذابیت نداره!
این میان وعده به ظاهر نسبتا سالم است. در واقع، خود پاپ کورن مقصر نیست. اینجا بحث درباره کیسه آن در مایکروویو است.
به طور معمول، کیسه های مایکروویو پاپ کورن یک ماده شیمیایی تحت عنوان “اسید perfluorooctanoic” دارد. این ماده در تفلون ها موجود است که مرتبط با ناباروری در زنان می باشد.
علاوه بر آن، این ماده منجر به سرطان کبد، مثانه، کلیه و بیضه می شود.
در حال حاضر برخی از کارخانه ها به دلیل وجود ماده شیمیایی “Diacetyl” (منجر به افزایش بیماری های ریوی می شود) در فرآیند بو دادن ذرت ها توسط چربی و روغن سویا کار با آن را ممنوع کرده اند.
بهتر بود مقالهای راجع به این مینوشتید که امروزه چه چیزی سرطانزا نیست؟! 🙂